Ξεκινά το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου

Οι αντικομφορμιστές σινεφίλ έχουν την τιμητική τους αυτό το τριήμερο! Για δωδέκατη φορά θα πραγματοποιηθεί στο Gagarin 205 το Φεστιβάλ Καλτ Ελληνικού Κινηματογράφου, αφιερωμένο στον εμπνευστή του Νίκο Τριανταφυλλίδη!

Θα προβληθούν συνολικά κατά τη διάρκεια του τριημέρου δεκαπέντε ταινίες (από το 1972 έως και το 2015), μεταξύ των οποίων θα υπάρξει αφιέρωμα στον Νίκο Ταχιρίδη και τον Νίκο Τριανταφυλλίδη, ενώ τα τιμώμενα πρόσωπα του Φεστιβάλ, η Βάνα Μπάρμπα και ο Χρήστος Κάλοου, θα βραβευτούν από τους διοργανωτές για την προσφορά τους στον Καλτ Κινηματογράφο!

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

«Κι εκεί που νόμιζαν ότι νίκησαν… κι εκεί που νόμιζαν ότι το ξεφορτώθηκαν, επιστρέφει πιο δυνατό από ποτέ!
Όχι φίλες και φίλοι, κυρίες και κύριοι, δεν πεθαίνει έτσι εύκολα το Φεστιβάλ Kαλτ Ελληνικού Κινηματογράφου. Δεν γονατίζει έτσι απλά μπροστά στα χτυπήματα και στην χλεύη των ανθυποκουλτουριάρηδων της μπαγιάτικης κριτικής, του ανύπαρκτου καθωσπρεπισμού και των καλογυαλισμένων μούσκουλων της ψευτοδιανόησης και των πως-πρέπει-να-είναι-η-τέχνη».

Την δεύτερη μέρα θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην σκηνή του Gagarin 205 η Μαντώ για ένα «ντεριλιακό» live party και νωρίτερα ο Χρήστος Κάλοου με μπάντα έκπληξη, θα προκαλέσουν ένα ευχάριστο μουσικό σοκ στους παρευρισκόμενους!

Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λοιπόν από τα κινηματογραφικά δρώμενα, το Φεστιβάλ επιστρέφει από την Παρασκευή 20 έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου και οι λάτρεις της καλτ κινηματογραφικής κουλτούρας καλούνται να δώσουν το παρών στην οδό Λιοσίων. Η τιμή του εισιτηρίου ανά ημέρα είναι 5 ευρώ, ενώ περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και την αγορά εισιτηρίων θα βρείτε στο viva.gr και τα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ