Ξενιτίδης: Ιδανικό ντεμπούτο, Πολωνία και συμβόλαιο

Ξενιτίδης: Ιδανικό ντεμπούτο, Πολωνία και συμβόλαιο

Ένα από τα ονόματα των πιτσιρικάδων που θα βρεθεί στην Πολωνία και το Γκντανσκ με τον Ολυμπιακό, είναι ο Γιώργος Ξενιτίδης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» είναι μέσα στις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο αρχηγός των Νέων του Ολυμπιακού, Γιώργος Ξενιτίδης, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το 2013, από την Ξάνθη και συγκεκριμένα την ακαδημία Βιστωνίδας. Είναι γεννημένος στις 4/9/1999 και αγωνίζεται στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Η φυσική του θέση είναι στο «8», καθώς εκτός από ανασταλτικός μέσος έχει και τη δημιουργία στο παιχνίδι του.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε ήταν μία από τις καλύτερές του στην ακαδημία των Πειραιωτών. Σημείωσε 4 γκολ και είχε συμμετοχή και σε αρκετά γκολ της ομάδας του Πειραιά. Έχει κατακτήσει με τους «ερυθρόλευκους» όλα τα πρωταθλήματα υποδομών! Το 2014 με τους Κ15, το 2015 με τους Κ17 και το 2017 με τους Κ20!

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές της ακαδημίας τον οποίοι οι «ερυθρόλευκοι» τον πιστεύουν. Και αυτό φαίνεται με την επιλογή του Μαρτίνς να τον έχει μαζί του στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Πέρα από την ευκαιρία που έχει για να δείξει την αξία του ο Ξενιτίδης στην Πολωνία, έχει άλλον έναν στόχο. Αυτός έχει να κάνει με το συμβόλαιό του στον σύλλογο.

Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε με τον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν υπογράψει τότε συνολικά 21 επαγγελματικά συμβόλαια! Και ένα απ’ αυτά ήταν του Γιώργου Ξενιτίδη.

ΤΟ συμβόλαιο αυτό όμως ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες και συγκεκριμένα τον Δεκέμβριο. Μένει ελεύθερος ο νεαρός μέσος των «ερυθρόλευκων». Και θέλει στην Πολωνία να πείσει την ομάδα για να υπογράψει ένα νέο συμβόλαιο.

Το ιδανικό ντεμπούτο που έκανε ο Ξενιτίδης

Η τύχη στον μικρό του Ολυμπιακού του χαμογέλασε στο πρώτο του ματς με την πρώτη ομάδα. Αυτό γιατί έκανε ντεμπούτο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ξάνθη!

Συγκεκριμένα στις 19 Δεκεμβρίου του 2018 έπαιξε στο εκτός έδρας ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη. Ήταν μάλιστα βασικός στο παιχνίδι αυτό. Δίνοντας τον πρώτο του αγώνα με την επαγγελματική ομάδα σε ένα μέρος που το ξέρει καλά. Και η οικογένειά του ήταν στην κερκίδα για να τον δει.