Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν! (Video+Pics)

Οι νικητές ποτέ δεν τα παρατούν! (Video+Pics)

Η ακαδημία «Diamonds» παρά το γεγονός ότι ιδρύθηκε μόλις το 2017, έχει καταφέρει να διακριθεί σε πολλούς τομείς και να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών παιδιών και γονέων!

Το newsacademies.gr παρουσιάζει τη σχολή «Diamonds» του Διαμαντή Αθανασίου…

Ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της Σχολής, Αθανασίου Διαμαντής, γεννήθηκε την 1/1/1983 στον Πειραιά. Πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής σε σημαντικούς συλλόγους του ελληνικού ποδοσφαίρου (Εθνικός Πειραιώς, Παναιτωλικός, Ατρόμητος Αθηνών, Καβάλα κ.ά.) με θητεία και στο κυπριακό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Αλκής Λάρνακας, διεθνής ποδοσφαιριστής με τις μικρές εθνικές ομάδες, έχει αγωνιστεί και σκοράρει σχεδόν σε όλες τις εθνικές κατηγορίες (πλην της Α’ Εθνικής), αλλά και στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Με αρκετές προσωπικές διακρίσεις κατά τα πρώτα ποδοσφαιρικά του χρόνια, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 9 ετών στον Εθνικό Πειραιώς. Βραβεύσεις σε παιδικά και εφηβικά πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πειραιά στις ετήσιες εκδηλώσεις που λάμβαναν ετησίως χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Αρχηγός των μεικτών ομάδων Πειραιά και κατά τις πανεπιστημιακές του σπουδές (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) μέλος και αρχηγός της ομάδος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κατακτώντας δύο πανελλήνιες Πανεπιστημιάδες, ένα βαλκανικό κύπελλο πανεπιστημίων και μία δεύτερη θέση στην πανευρωπαϊκή πανεπιστημιάδα το 2006 στο Eidhoven Ολλανδία. Ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα τη σεζόν 2008-2009 (όντας ακόμη επαγγελματίας ποδοσφαιριστής) σε σχολή του δικτύου ακαδημιών του Ολυμπιακού Πειραιώς. Δεν χρειάστηκε πολύ για να τον κερδίσει οριστικά ο χώρος και η ενασχόληση κυρίως με τις αναπτυξιακές ηλικίες.

Έκτοτε η πορεία και η διαδρομή του έγινε ευρέως γνωστή στους κύκλους όλων των ακαδημιών της Αττικής κυρίως μέσα από την παρουσία του στις σχολές της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με σημαντικό έργο και δουλειά με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές με απαράμιλλο πάθος και τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου πέτυχε χρόνο με το χρόνο ένα όραμα που πολλοί τόλμησαν να σκεφτούν, αλλά ελάχιστοι τόλμησαν να πραγματοποιήσουν.

Παίκτες, χαρακτήρες και ομάδες που χτίζονται βήμα βήμα και (αν και ποτέ δεν είναι αυτοσκοπός) διαρκώς διακρίνονται στα όποια τουρνουά λαμβάνουν μέρος, αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών εργασίας πάνω από τη συνεχή παρακολούθηση, αξιολόγηση και βελτίωση των μικρών αθλητών. Δηλωμένος λάτρης του ολλανδικού προτύπου εκπαίδευσης, το οποίο έχει τις ρίζες του στο total football του Μίχελς της δεκαετίας του ’70 και που εξέλιηε ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ, μεταφέροντάς το και τελειοποιώντας το στη Βαρκελώνη ιδρύοντας την ξακουστή masia, την επίσημη ακαδημία της Barcelona με άξιους συνεχιστές τον Τίτο Βιλανόβα και τον σπουδαίο Πεπ Γκουαρντιόλα.

Με οδηγό, λοιπόν, αυτά τα πρότυπα εκπαίδευσης και σύμμαχο εκατοντάδες γονείς που εμπιστεύονται τη διδασκαλία και τις ηθικές αρχές του coach Διαμαντή και των συνεργατών του, δημιουργήθηκε το 2017 η πρότυπος σχολή ποδοσφαίρου Diamonds soccer school και η οποία στεγάζεται στον υπέροχο χώρο του γηπέδου του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Ήδη αριθμεί πάνω από 150 τακτικά μέλη προσελκύοντας γονείς και παιδιά από κάθε γωνία της Αττικής και είναι έτοιμη να παρουσιάσει το έργο της από φέτος και στο εξωτερικό συμμετέχοντας σε event και τουρνουά ανά την Ευρώπη, συγκεκριμένα η ηλικία Κ11 θα κλιθεί να αποδεχθεί μια σπουδαία, για τα ελληνικά δεδομένα, πρόσκληση- πρόκληση συμμετέχοντας στο παγκόσμιο φεστιβάλ αθλητισμού και πολιτισμού United World Games που θα πραγματοποιηθεί 21-24/6 στο Klangenfurt της Αυστρίας, όπου ανάμεσα σε ομάδες 24 διαφορετικών χωρών θα συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες και ταυτόχρονα θα αξιολογήσει το επίπεδο της δουλειάς που πραγματοποιείται όντας άξιος και μοναδικός εκπρόσωπος της χώρας μας. Στόχος αυτής της συμμετοχής, πέραν των άλλων, είναι η παρουσία των δικών μας παιδιών και η προσπάθειά τους παγκόσμια να γίνει φορέας της γνήσιας αθλητικής και πολιτισμικής κληρονομιάς που έχει τούτος ο τόπος.

Επίσης η ηλικία Κ14 θα βρεθεί στη Σερβία μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς, όπου θα λάβει μέρος σε μια σειρά διεθνών φιλικών αγώνων με ομάδες της γείτονος φιλικής χώρας και όχι μόνο και σε σειρά διαφόρων δραστηριοτήτων (όπως επίσκεψη σε μουσεία, ιστορικούς χώρους κ.τ.λ.) προωθώντας το πνεύμα της αδελφικότητας της νεολαίας μέσω του αθλητισμού. Σε κάθε περίπτωση η ύπαρξη τέτοιων σχολών όχι μόνο ως κύριο αντικείμενο το ποδόσφαιρο (αφού κατά τη διάρκεια της σεζόν γίνονται τακτικές επισκέψεις σε θέατρα, περιβαλλοντολογικά πάρκα, μουσεία κ.ά.) ανεβάζουν τον πήχη στο χώρο του αναπτυξιακού αθλητισμού σε ένα επίπεδο όπου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κανονικά είναι το δεδομένο.

Μέσα από τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για να εμφανιστούν αθλητές υψηλού πνευματικού και τεχνικού επιπέδου, όπως παρατηρούμε ακατάπαυστα να γίνεται στο εξωτερικό. Νοητική ικανότητα, τεχνική κατάρτιση, τακτική σκέψη, ψυχικά χαρακτηριστικά και φυσική κατάσταση είναι κάποια από τα πρωτεύοντα και απαραίτητα στοιχεία τέτοιων αθλητών. Όλα τα παραπάνω τα παιδιά της Diamonds soccer school τα περικλείουν στο περίφημο moto που χρησιμοποιούν από νήπια μέχρι έφηβοι…

WINNERS NEVER QUIT…

Προσπαθούμε να γίνουμε οι νικητές αυτής της ζωής και νικητής δεν είναι πάντα ο κερδισμένος.

This slideshow requires JavaScript.