Ολυμπιακή γιορτή με τα μικρά παιδιά και τους Ανδρούτσο, Μανθάτη, Ρέτσο! (vid-pic)

Μπορεί οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Θανάσης Ανδρούτσος, Γιώργος Μανθάτης και Παναγιώτης Ρέτσος να αγωνίζονται πλέον με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων», αλλά δεν ξεχνούν ότι μέχρι πριν λίγο καιρό αυτό ήταν ένα από τα όνειρά τους και δούλευαν καθημερινά για να φτάσουν στην υλοποίησή του! Επίσης δεν ξεχνούν ότι προέρχονται από τα μικρότερα τμήματα της ακαδημίας του Ολυμπιακού και για αυτό δεν χάνουν την ευκαιρία να βρίσκονται δίπλα στους μικρούς ποδοσφαιριστές και να τους δίνουν πλέον τις δικές τους συμβουλές για το μέλλον.

Οι τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές έδωσα το «παρών» το πρωί της Κυριακής στις εγκαταστάσεις της σχολής του Ολυμπιακού στην Ηλιούπολη, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η αγωνιστική του Σαββατοκύριακου για το πρωτάθλημα των σχολών Αττικής των «ερυθρόλευκων». Τα γήπεδα γέμισαν με πιτσιρίκια και μαζί τους οι Ανδρούτσος, Μανθάτης και Ρέτσος διασκέδασαν και έπαιξαν μπάλα!

Περισσότερα από 400 παιδιά απ’ όλες τις σχολές του Ολυμπιακού στην Αττική, αλλά και από Μέγαρα, την Κύπρο έπαιξαν αυτό που αγαπούν, ποδόσφαιρο, και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα είδωλα τους, ενώ μαζί τους ήταν και η μασκότ της ομάδας Λεόνε! Στο περιθώριο των αγώνων, όπου συμμετείχαν παιδιά τεσσάρων διαφορετικών ηλικιών, οι σχολές της Αττικής έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους με το φλουρί να… πέφτει στην οικοδέσποινα σχολή της Ηλιούπολης, η οποία αν και νέα στο δίκτυο του Ολυμπιακού δουλεύει μεθοδικά και πετυχαίνει συνεχώς νέους στόχους. Την πίτα έκοψε ο Διευθυντής Δικτύου Σχολών του Ολυμπιακού Βασίλης Νάνος, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους υγεία και ζήτησε όλοι μαζί να αγωνιστούν για να μεγαλώνουν συνεχώς τον Ολυμπιακό.

Εκτός από τους επικεφαλής των Σχολών της Αττικής το παρών έδωσε ο επικεφαλής της σχολής Καρδίτσας κ. Παρθένης αλλά και οι κ.κ Κουδελής, Αδάμου από τις σχολές μας στην Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού δια των εκπροσώπων του κ. Γλύκα και κ. Κελεσίδη απένειμε στην σχολή Ηλιούπολης το μετάλλιο του Συνδέσμου τιμώντας της για την ωραία διοργάνωση. Παράλληλα βοήθησαν εκτός από το προσωπικό της σχολής Ηλιούπολης και η κα Έλσα Πιτσάκη, η κα Λυδία Τσουκαλά, η κα Νινέττα Βογιατζάκη και ο κ. Χρήστος Σολωμός που εργάζονται καθημερινά για τις κεντρικές σχολές του Ολυμπιακού.

Δηλώσεις

Θανάσης Ανδρούτσος: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είμαστε σήμερα εδώ και γυρίσαμε πίσω τον χρόνο στα παιδικά μας χρόνια. Σ’ αυτά τα γήπεδα πριν από πολλά χρόνια μαζί με το Γιώργο είχαμε κερδίσει ως μέλη της Ακαδημίας με 4-0 την ΑΕΚ στον τελικό και είχαμε σηκώσει το κύπελλο (Θουκυδίδειο). Θέλω να πω στα παιδιά που είναι εδώ και σ’ όλα τα παιδιά να μην σταματούν να δουλεύουν και να πιστεύουν στο όνειρο τους. Δεν είναι πολύ μακριά η επιτυχία. Να είναι ταπεινά και να δουλεύουν».

Γιώργος Μανθάτης: «Αυτό το γήπεδο μας θυμίζει πολλές ωραίες αναμνήσεις όπως είπε και ο Θανάσης. Είναι ωραίο να είσαι εδώ για να βγάλεις φωτογραφίες με μικρά παιδιά. Και εμείς όταν ήμασταν πιο μικροί, στην ηλικία τους, περιμέναμε να δούμε τους παίκτες της πρώτης ομάδας και να πάρουμε αυτόγραφα. Ήταν μεγάλη στιγμή για εμάς. Τώρα μας φαίνεται λίγο αστείο να δίνουμε εμείς αυτόγραφα στα παιδιά και να βγάζουμε μαζί τους φωτογραφίες. Εύχομαι σ’ όλα τα παιδιά υγεία και ν’ αγαπούν και να ευχαριστιούνται κάθε ημέρα το ποδόσφαιρο».

Παναγιώτης Ρέτσος: «Θέλω ν’ ευχηθώ καλή χρονιά σ’ όλους. Όλα τα παιδιά να έχουν υγεία και να παίζουν το άθλημα που αγαπούν, το ποδόσφαιρο. Να το ευχαριστιούνται κάθε ημέρα και να είναι χαρούμενα μέσα στο γήπεδο. Εάν δεν είναι να το σταματήσουν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε εδώ και όπως είπαν και ο Θανάσης με τον Γιώργο εδώ έχουμε ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τα παιδιά να μαθαίνουν ποδόσσφαιρο στις Σχολές και στην Ακαδημία του Ολυμπιακού. Οι Σχολές δουλεύουν πολύ καλά και αναδεικνύουν νέα παιδιά. Εύχομαι υγεία σ’ όλους και τα παιδιά να μην σταματούν να δουλεύουν και να πιστεύουν ότι μπορεί να παίξουν στην ομάδα των ονείρων τους».