Ολυμπιακός Κ17: Η πίστη και το «ευχαριστώ»

Ολυμπιακός Κ17: Η πίστη και το «ευχαριστώ»

Ο Ολυμπιακός κατάφερε στους Έφηβους να κατακτήσει το πρωτάθλημα της Super League K17, νικώντας τον ΠΑΟΚ στον τελικό της διοργάνωσης. Οι «ερυθρόλευκοι» πιτσιρικάδες ήταν καλύτεροι και έφτασαν να σηκώσουν το τρόπαιο, το οποίο είναι και το μοναδικό που μπόρεσε να κατακτήσει φέτος η ακαδημία.

Ένας τίτλος ο οποίος πιάνει Λιμάνι για τρία συνεχόμενα χρόνια, αφού ο Ολυμπιακός τον είχε πάρει και τις προηγούμενες σεζόν.

Σημαντικό ρόλο στην κατάκτηση του φετινού τίτλου έπαιξε ο προπονητής της ομάδας του Πειραιά, Δημήτρης Μαυρογενίδης. Ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» από την αρχή της σεζόν έδειξε πίστη στους παίκτες του και τόνιζε συνεχώς ότι έχει μεγάλες δυνατότητες η συγκεκριμένη «φουρνιά» ποδοσφαιριστών.

Μέχρι και κοντά στα Χριστούγεννα όταν είχαν έρθει κάποια συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, ο Δημήτρης Μαυρογενίδης συνέχισε να πιστεύει στο υλικό που είχε και πάντα τόνιζε ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει μέχρι το τέλος.

Όπως και έγινε δηλαδή…

Το γεγονός ότι ο Δημήτρης Μαυρογενίδης πίστευε στους παίκτες του και αυτό ήταν κάτι που το είχε βγάλει και στους ίδιους, φάνηκε και από τις δηλώσεις των μικρών.

Όσοι από τους ποδοσφαιριστές μίλησαν μετά το τέλος του τελικού με τον ΠΑΟΚ, ευχαρίστησαν τον προπονητή τους και μάλιστα τόνισαν ότι τον τίτλο τον χρωστάνε σε αυτόν.

Μόνο καλά λόγια έχουν να λένε στο Ρέντη για τον Δημήτρη Μαυρογενίδη, ο οποίος γνωρίζει αρκετά καλά να φτιάχνει την ψυχολογία των παικτών του.

Εκτός αυτού όμως ξέρει και τι σημαίνει Ολυμπιακός, αλλά και αποδυτήρια ομάδας, αφού έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στους «ερυθρόλευκους» και γνωρίζει καλά πως να περάσει και στους νεαρούς ποδοσφαιριστές την ψυχοσύνθεση του συλλόγου.

Στοιχεία τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτές τις ηλικίες, για να μπορούν και οι πιτσιρικάδες να μπουν στο κλίμα της ομάδας του Πειραιά και να συνεχίσουν μέχρι τον μεγάλο τους στόχο, που δεν είναι άλλος από το να αγωνιστούν στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού.