Ολυμπιακός: Σε νέο ρόλο ο Ιμπαγάσα

Ολυμπιακός: Σε νέο ρόλο ο Ιμπαγάσα

Έχει αρχίσει η αγωνιστική περίοδο για την ακαδημία του Ολυμπιακού, με τους μικρούς να έχουν μπει στην καλοκαιρινή τους προετοιμασία. Μόνο οι Νέοι είναι που έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία τους.

Οι οποίοι ξεκινούν και τις επίσημες υποχρεώσεις τους την Κυριακή. Όποτε υποδέχονται τον Αστέρα Τρίπολης στις 17:30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Από εκεί και πέρα όμως τα υπόλοιπα τμήματα είναι σε περίοδο προετοιμασίας. Με την ομάδα κάτω των 16 ετών να βρίσκονται αυτό το διάστημα στο εξωτερικό. Και συγκεκριμένα στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Εκεί όπου συμμετέχουν στο τουρνουά «Γιούρι Μορόζοφ».

Μαζί με την ομάδα των Κ16, βρίσκεται και ο Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Ισπανός προπονητής όμως είναι σε άλλον ρόλο πλέον στην ακαδημία του Ολυμπιακού.

Μέχρι και την προηγούμενη σεζόν ήταν προπονητής στην ακαδημία των «ερυθρόλευκων». Αλλά πλέον έχει τον ρόλο του αρχισκάουτ της ακαδημίας! Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκεται ο Ιμπαγάσα με τους μικρούς στην Αγία Πετρούπολη.

Προκειμένου να τσεκάρει νεαρούς ποδοσφαιριστές και να κάνει στη συνέχεια τις εισηγήσεις του αν εντοπίσει κάτι καλό.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια κινούνται αρκετά σε αυτή τη λογική. Να ψάχνουν στο εξωτερικό για ταλέντα. Όπως έχει κάνει με τους Σισέ, Καμαρά, Φοντέ Καμαρά, Μάρκοβιτς, Ραντζέλοβιτς, τώρα με τον Νίκολιτς και άλλους πολλούς…