Ολυμπιακός: Σημαντική συμφωνία για την ακαδημία του σε ανάλυση αγώνων και σκάουτινγκ παικτών

Ολυμπιακός: Σημαντική συμφωνία για την ακαδημία του σε ανάλυση αγώνων και σκάουτινγκ παικτών

Σε μία σημαντική συμφωνία όσον αφορά την ανάλυση των αγώνων και όχι μόνο, προχώρησε ο Ολυμπιακός για την ακαδημία του.

Όπως έγινε επίσημα γνωστό ο Ολυμπιακός συμφώνησε με την αμερικάνικη εταιρεία «Hudl», η οποία δραστηριοποιείται στην ανάλυση αγώνων και σκάουτινγκ παικτών:

«Η ακαδημία του Ολυμπιακού με τη λειτουργία της και την παραγωγή παικτών ξεφεύγει από τα ελληνικά σύνορα και συγκαταλέγεται ως μια από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Έτσι μετά την έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος ανάλυσης τον Νοέμβριο του 2019, η διοίκηση είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας με την κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία Hudl.

Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 2020-21 στο «οπλοστάσιο» της ακαδημίας αλλά και των Σχολών του Ολυμπιακού, θα ενταχθούν τρία νέα προγράμματα για την ανάλυση αγώνων το Hudl και το Hudl Sportscode καθώς και η πλατφόρμα Wyscout για scouting παικτών. Σκοπός της παρούσας συνεργασίας είναι αφενός η περαιτέρω βελτίωση του τρόπου δουλειάς της ακαδημίας, αφετέρου η εναρμόνιση με τον τρόπο λειτουργίας της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού, που χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα προγράμματα ανάλυσης τα τελευταία 8 χρόνια.

Με μία πλούσια παρουσία στα κορυφαία πρωταθλήματα της υφηλίου, τη Hudl προτιμά η πλειοψηφία των μεγαλύτερων κλαμπ του κόσμου από την Premier League, την Championship, το NBA τη La Liga, το MLS, τη Bundesliga, τη Serie A, τη Ligue 1 και πολλά ακόμα.

Τέλος, το τμήμα ανάλυσης προχώρησε στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος performance analysis για την προπόνηση και τους αγώνες καθώς και ομαδική και ατομική βάση δεδομένων, τα οποίο θα χρησιμοποιούν από εδώ και στο εξής όλες οι ομάδες της ακαδημίας».