Ολυμπιακός: Τα 40 εκατομμύρια plus της ακαδημίας! (pics)

Ολυμπιακός: Τα 40 εκατομμύρια plus της ακαδημίας! (pics)

Δεν είναι καινούργιο ότι ο Ολυμπιακός κατέχει τη μεγαλύτερη ακαδημία στην Ελλάδα.

Μία ακαδημία την οποία έχει κάνει ο Ολυμπιακός να λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα, έχοντας κάθε χρόνο δύο σημαντικούς και μεγάλους στόχους.

Από τη μία να «βγάζει» ποδοσφαιριστές για την πρώτη ομάδα και από την άλλη να καταφέρνει να φτάνει στις κατακτήσεις τίτλων. Τα τελευταία χρόνια έχει χάσει τα ηνία στους Κ19 όσον αφορά τους τίτλους, αλλά το σημαντικό για τους Πειραιώτες είναι ότι έχει μία συνεχή παραγωγή ποδοσφαιριστών.

Αυτό το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια, με την παρουσία παικτών στην πρώτη ομάδα από την ακαδημία, αλλά και τις πωλήσεις που έχει καταφέρει να κάνει ο Ολυμπιακός!

Από την ημέρα που πούλησαν οι «ερυθρόλευκοι» τον Φετφατζίδη και μετά έχει κάνει πωλήσεις με παίκτες από την ακαδημία οι οποίες έχουν βάλει στα ταμεία πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ!

Μιλάμε για ένα αρκετά σημαντικό ποσό για μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει ως στόχο πάντα την κατάκτηση της κορυφής. Και σίγουρα όλα τα έσοδα έχουν μεγάλη σημασία.

Η ακαδημία έχει δώσει πολλά λεφτά και πλέον είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες κινούνται σε ευρωπαϊκά πρότυπα, κορυφαίων συλλόγων.

Ο Γιάννης Φετφατζίδης είναι παίκτης της ακαδημίας των «ερυθρόλευκων». Το 2013 είχε πωληθεί στην Τζένοα με το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Από εκεί και πέρα είχε δώσει τον Μπάμπη Λυκογιάννη στη Στουρμ Γκρατς με 2 εκατομμύρια ευρώ. Ακολούθησε η πιο ακριβή πώληση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αυτή του Παναγιώτη Ρέτσου με 22 εκατομμύρια ευρώ στην Μπάγερ Λεβερκούζεν.

Υπάρχει και η περίπτωση του Δημήτρη Νικολάου, τον οποίο έδωσε ο Ολυμπιακός με 4 εκατομμύρια ευρώ στην ιταλική Έμπολι. Όπως παράλληλα και αυτή του επιθετικού Δημήτρη Διαμαντάκου με 1 εκατομμύριο ευρώ στην Καρλσρούρη.

Και τώρα έρχεται αυτή του Κωνσταντίνου Τσιμίκα η οποία μπορεί να φτάσει μαζί με τα μπόνους περίπου στα 20 εκατομμύρια ευρώ και σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ του κόσμου. Τη Λίβερπουλ…

Μιλάμε για έσοδα πάνω από 40 εκατομμύρια, χωρίς να βάλουμε και άλλες μικρότερες πωλήσεις ποδοσφαιριστών της ακαδημίας σε ομάδες της Ευρώπης.

Ολυμπιακός