Ο εμπνευστής του Attica στο newsacademies.gr!

Ο εμπνευστής του Attica στο newsacademies.gr!

Αυτό το Σαββατοκύριακο πέρα από το πρωτάθλημα της Superleague Κ15, ξεκινάει και το τουρνουά Attica! Μία διοργάνωση την οποία αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι ΠΑΕ της Αθήνας τα τελευταία χρόνια και βοηθάει αρκετά τους πιτσιρικάδες.

Συμμετέχουν τμήματα υποδομών τα οποία δεν αγωνίζονται σε κάποιο από τα πρωταθλήματα της Superleague και λαμβάνουν μέρος μόνο ΠΑΕ. Κάτι που κάνει και το επίπεδο του τουρνουά πιο ποιοτικό και δυνατό. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που βοηθάει τους μικρούς, αφού έτσι δεν έχουν και μεγάλες διαφορές οι αγώνες που δίνουν στο Attica με τα ματς των πρωταθλημάτων της Superleague και θα είναι πιο… έτοιμοι οι πιτσιρικάδες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις.

Στο newsacademies.gr μίλησε ο εκ των εμπνευστών του τουρνουά Attica, Γιάννης Θεοχαρίδης! Ο υπεύθυνος ακαδημίας του Απόλλων Σμύρνης, είναι ο άνθρωπος που έριξε την ιδέα στο… τραπέζι πριν από τέσσερα χρόνια και πλέον το Attica έχει γίνει τουρνουά θεσμός για της ΠΑΕ.

Αρχικά τόνισε: «Είναι μία προσπάθεια η οποία ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια με τις ομάδες ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος Γ.Σ. και πλέον συμμετέχει η ΠΑΕ Πανιώνιος και από φέτος προστέθηκε και η ακαδημία του ΠΑΣ Γιάννινα που εδρεύει στην Αθήνα.

Ξεκινήσαμε αυτό το τουρνουά για καθαρά εκπαιδευτικούς λόγους. Για αυτό και δεν έχουμε συμπεριλάβει στη διοργάνωση βαθμολογία, αλλά ούτε και αποτελέσματα αγώνων, προκειμένου τα παιδιά να παίζουν χωρίς σκοπιμότητες και να βλέπουν τα παιχνίδια περισσότερο ως εκπαίδευση.

Μέχρι και πέρσι δεν είχαμε στα παιχνίδια ούτε διαιτητές, αλλά από φέτος αποφασίσαμε όλοι μαζί το καλοκαίρι που συναντηθήκαμε για το τουρνουά, να συμπεριλάβουμε στους αγώνες των τμημάτων Κ13-Κ14-Κ15 έναν άνθρωπο ο οποίος θα διευθύνει το κάθε παιχνίδι, έτσι ώστε να μπαίνουν και τα παιδιά στο κλίμα αγώνα με διαιτητή».

Όσον αφορά για την ανταπόκριση των ΠΑΕ, τόνισε ο Γιάννης Θεοχαρίδης: «Από την αρχή όλες οι ΠΑΕ ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν μία ιδέα η οποία αγκαλιάστηκε από όλους και πλέον το τουρνουά αυτό έχει γίνει θεσμός».

Το επίπεδο των αγώνων, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ένα φιλικό τουρνουά, είναι αρκετά υψηλό: «Τα παιχνίδια ναι μεν δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά γίνονται πολύ ωραία ματς και φαίνεται ότι το επίπεδο είναι υψηλό και είναι σα να παίζουν τα παιδιά σε πρωτάθλημα της Superleague, αφού στο τουρνουά συμμετέχουν μόνο ΠΑΕ».

Όσον αφορά για το αν υπάρχουν οι σκέψεις το τουρνουά αυτό να αναπτυχθεί και εκτός Αττικής: «Υπάρχουν οι σκέψεις αυτές ώστε να επεκταθεί το τουρνουά και εκτός Αττικής και ίσως του χρόνου να συμβεί αυτό. Ήδη έχουμε μιλήσει με κάποιες ΠΑΕ που βρίσκονται κοντά στην Αττική, όπως οι Λεβαδειακός και Αστέρας Τρίπολης και βλέπουμε ότι κάτι μπορεί να γίνει».