Ο Ερμής Καλαμαριάς μας… θυμίζει τη σωστή φιλοσοφία μιας ακαδημίας!

Ο Ερμής Καλαμαριάς μας… θυμίζει τη σωστή φιλοσοφία μιας ακαδημίας!

Ο περισσότερος κόσμος όταν ακούει Καλαμαριά, αναφορικά πάντα με το ποδόσφαιρο, του έρχεται στο μυαλό ο Απόλλων Καλαμαριάς! Μία ομάδα η οποία είχε βγάλει στο παρελθόν αρκετούς μεγάλους παίκτες οι οποίοι έκαναν καριέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πλέον όμως τα τελευταία χρόνια υπάρχει άλλη μία ομάδα και συγκεκριμένα ακαδημία, η οποία κάνει αρκετά καλή δουλειά στον τομέα της. Ο λόγος για τον Ερμή Καλαμαριάς που έρχεται να μας… θυμίσει ποια είναι η σωστή φιλοσοφία που θα πρέπει να έχει μία ακαδημία.

Οι άνθρωποι που δουλεύουν έχουν όρεξη και μεράκι για το ποδόσφαιρο, με επικεφαλή τον πρόεδρο της ομάδας, Κώστα Ματθαιόπουλο.

Μεταξύ των προπονητών της ομάδας είναι και ο Αστέριος Θέμελης, κάτοχος των διπλωμάτων UEFA C και Β. Ο πρώην τερματοφύλακας όταν «κρέμασε» τα γάντια του αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική και στον Ερμή Καλαμαριάς και μιλώντας στο newsacademies.gr για την ακαδημία, τόνισε: «Η φιλοσοφία της ακαδημίας είναι πέρα από τις γνώσεις που πρέπει να πάρουν τα παιδιά για το ποδοσφαιρο, να μπορέσουν μέσα από την ομάδα να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία και να έχουν σωστές αρχές. Πρέπει να μαθαίνουν τα παιδιά ποιες είναι οι βασικές αξίες όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή, όπως σεβασμός και πειθαρχία».

Ο Ερμής Καλαμαριάς είναι μία ακαδημία που έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή και στα… στενά της Superleague, καθώς αρκετά μέλη της έχουν περάσει από τα… αποδυτήρια του Ερμή! Όπως οι προπονητές της ακαδημίας του ΠΑΟΚ Ζαζόπουλος, Παπαβασιλείου, ενώ από τον Ερμή Καλαμαριάς πήρε μεταγραφή για την Ξάνθη ο Δουλγέρης!

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής πέρσι ήταν βασικό στέλεχος του τμήματος κάτω των 17 ετών της Ξάνθης και φέτος αγωνίζεται στη Superleague K20 με τους Νέους της Ακριτικής ομάδας!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ερμής Καλαμαριάς έχει και αντρικό τμήμα, καθώς συνεργάζεται με την επίσης ομάδα του προέδρου του Κώστα Ματθαιόπουλου, Χελιδόνια η οποία αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣ Μακεδονίας.

This slideshow requires JavaScript.