Ο Θόδωρος Σαββίδης νέος διευθυντής ακαδημίας στην Ξάνθη

Ο Θόδωρος Σαββίδης νέος διευθυντής ακαδημίας στην Ξάνθη

Τον νέο της διευθυντή ακαδημίας, ανακοίνωσε η διοίκηση της Ξάνθης και ακούει στο όνομα Θόδωρος Σαββίδης! Ο έμπειρος προπονητής επιστρέφει στην Ξάνθη μετά από 8 χρόνια, καθώς ήταν στο παρελθόν στην τεχνική ηγεσία του τμήματος των Νέων.

Η ανακοίνωση της Ξάνθης ανέφερε: «Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασία της με τον Θόδωρο Σαββίδη που θα έχει τη θέση του τεχνικού διευθυντή της Ακαδημίας».

Να σημειωθεί πως ο Θόδωρος Σαββίδης είναι κάτοχος διπλώματος UEFA PRO και μάλιστα από τη γερμανική ομοσπονδία προπονητών, έχοντας δουλέψει και σε ομάδες της Γερμανίας.

Στο παρελθόν ήταν στους Κ19 της Μόναχο 1860 από το 1998 μέχρι το 2004, ενώ εχει δουλέψει ως βοηθός προπονητή σε Λεβαδειακό και Ολυμπιακό Βόλου στη Β’ Εθνική, ενώ από το 2006 μέχρι το 2010 ήταν τεχνικός διευθυντής της ακαδημίας της Ξάνθης και παράλληλα προπονητής των Νέων και το 2010 ανέλαβε ανάλογο πόστο στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2011.

Να σημειωθεί ότι επί ημερών του η Ξάνθη κατάφερε να κατακτήσει δύο φορές το πρωτάθλημα των Νέων τις σεζόν 2007-08 και 2008-09.