Ο Ολυμπιακός τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ο Ολυμπιακός τίμησε την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία έχει οριστεί την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου, τίμησε η Ακαδημία του Ολυμπιακού με επισκέψεις στελεχών και προπονητών της σε σχολεία στον Μαραθώνα, στο Γραμματικό, στην Καλλιθέα και στο Χαϊδάρι.

Ο Ολυμπιακός ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις των σχολείων και έτσι το πρωί της Δευτέρας ο Διευθυντής Σχολών κ. Βασίλης Νάνος με τον Επικεφαλής Scouting της Ακαδημίας κ. Γιώργο Αμανατίδη βρέθηκαν στον Μαραθώνα και επισκέφτηκαν το Γυμνάσιο Μαραθώνα, το Δημοτικό Σχολείο Γραμματικού, το ΓΕΛ Μαραθώνα αλλά και το Μουσείο Μαραθωνίου.

Κατά την διάρκεια των επισκέψεων τα δυο στελέχη του Ολυμπιακού μίλησαν στους μαθητές για την σημασία του αθλητισμού και αφηγήθηκαν ιστορίες που έχουν βιώσει σε μικρή ηλικία αλλά και μέσα στον Σύλλογο. Τα παιδιά «βομβάρδισαν» με ερωτήσεις τους κ.κ Αμανατίδη και Νάνο οι οποίοι συνοδεύονταν από την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαραθώνα κα Δήμητρα Λαμπαρού και τους κ. Ιωάννη Παπαβασιλείου και κ. Παναγιώτη Πασχάλη από το Γραφείο Αθλητισμού. Στην επίσκεψη στο Μουσείο Μαραθωνίου δόθηκε εκ μέρους των ανθρώπων του Ολυμπιακού και η επίσημη φανέλα της ομάδας με τις υπογραφές των ποδοσφαιριστών μας.

Εκτός από τον Μαραθώνα και το Γραμματικό, οι προπονητές της Ακαδημίας μας κ. Τάσος Πάντος και κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης επισκέφτηκαν το πρωί της Δευτέρας το «8ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου» και θυμήθηκαν τα παιδικά τους χρόνια αλλά και τα πρώτα τους βήματα στον αθλητισμό. Το πρωί της ίδιας ημέρας ο προπονητής της Ακαδημίας μας κ. Βασίλης Βούζας επισκέφτηκε την «Σιβιτανίδειος Σχολή» όπου και ανέλυσε στους μαθητές τον τρόπο δουλειάς του Ολυμπιακού όσο αφορά τα Τμήματα Υποδομής αλλά και τον μαζικό αθλητισμό.

This slideshow requires JavaScript.