«Ο προπονητής μας εμπιστεύεται τους νέους»

Ο Γιώργος Μανθάτης ήταν από τους πρωταγωνιστές της νίκης του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα Τρίπολης, με 2-1, και μετά το τέλος του αγώνα έκανε δηλώσεις για το γεγονός ότι έπαιξε πάλι ως βασικός και συμπλήρωσε δέκα συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων».

-Για το πώς έζησε το παιχνίδι: «Ήταν αρκετά ψυχοφθόρο από τη δική μου πλευρά να βρίσκεσαι πάλι πίσω στο σκορ. Το θέμα είναι ότι δείξαμε για ακόμα μία φορά μέταλλο πρωταθλητή και νικητή και κερδίσαμε τον αγώνα».

-Για το αν στο τέλος υπήρχαν έντονοι πανηγυρισμοί: «Ναι, στο τέλος μας βγήκε όλη η ένταση γιατί θέλαμε να ξεκινήσουμε τη χρονιά με νίκη. Οπότε, είναι σημαντικό να κερδίζεις τον πρώτο αγώνα του 2017, μας δίνει μεγάλη ψυχολογία».

-Για το τι ήταν αυτό που δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο σημερινό ματς: «Πιστεύω ο Αστέρας ήρθε αρκετά διαβασμένος. Είχε πολύ καλές τοποθετήσεις, η αμυντική τετράδα ήταν πολύ καλά οργανωμένη, οι γραμμές της επίθεσης, της άμυνας και του κέντρου ήταν πολύ καλά οργανωμένες μεταξύ τους δεν υπήρχαν αποστάσεις και δεν βρίσκαμε τόσους χώρους όσους θα θέλαμε».

-Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός όχι μόνο βρίσκεται στην κορυφή αλλά έχει καταφέρει να αυξήσει και τη διαφορά του από τις υπόλοιπες ομάδες: «Εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο. Από το καλοκαίρι υπήρχαν κάποιες αλλαγές, έφυγε ένας προπονητής, ήρθε άλλος, αποκλειστήκαμε από το UEFA Champions League και ήμασταν σε ένα μεταβατικό στάδιο αλλά εμείς δείχνουμε αυτό το μέταλλο του νικητή και δεν χαριζόμαστε στις άλλες ομάδες».

-Για το αν φέτος το καλοκαίρι κατάλαβε ότι θα πάρει ευκαιρίες και θα αγωνιστεί ακόμα και βασικός με την πρώτη ομάδα: «Αρχικά πρώτος μου σκοπός ήταν να βγάλω ένα πολύ καλό πρόσωπο στην προετοιμασία, ήθελα να κάνω τη διαφορά. Έτσι και έγινε. Ήθελα να κερδίσω μία θέση στο ρόστερ και αργότερα περίμενα τις ευκαιρίες που θα μου δώσει ο προπονητής μου».

-Για το γεγονός ότι ο κ. Μπέντο δίνει τις ευκαιρίες που χρειάζονται οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας: «Ναι φαίνεται αυτό. Νομίζω ο Παναγιώτης Ρέτσος έχει 13 συμμετοχές, εγώ έχω 10, ο Ανδρούτσος έχει 9, τώρα ανέβηκε στην πρώτη ομάδα ο Νικολάου και γενικά υπάρχει καλή επικοινωνία με την Ακαδημία, βρίσκονται 2-3 φορές την εβδομάδα και μιλάνε με τους προπονητές της Κ-20, της Κ-17 και έχουν ένα πλάνο για το μέλλον».

-Εάν αυτή είναι η μεγάλη ευκαιρία του ίδιου και των υπόλοιπων νεαρών ποδοσφαιριστών της ομάδας, να μπορέσουν να αναδειχθούν: «Σίγουρα. Το να σου δίνει ένας προπονητής την πρώτη χρονιά για μένα στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού την ευκαιρία να παίξεις είναι πολύ σημαντικό. Δέκα συμμετοχές δεν περίμενα να έχω από το καλοκαίρι, αλλά όταν πηγαίνεις καλά στις προπονήσεις και έχεις έναν προπονητή ο οποίος εμπιστεύεται τους νέους παίκτες, απλά περιμένεις τις ευκαιρίες και κοιτάς να πας όσο καλύτερα γίνεται. Από εκεί και πέρα, εγώ προσπαθώ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις και πιστεύω ο καθρέφτης μου να είναι το γήπεδο».

-Για τον αν κατάλαβε ότι μετά το ματς με την Αρούκα και τη συμμετοχή του, πως θα ακολουθούσε μία σημαντική σεζόν για τον ίδιο: «Έδειξα ότι είμαι εδώ και μπορώ να βοηθήσω την ομάδα, αυτό».

-Για το πόσα χρόνια παίζει μαζί με τους Ανδρούτσο, Ρέτσο και Νικολάου: «Είμαστε πολύ καλοί φίλοι και με τον Νικολάου και με τον Ανδρούτσο και με τον Ρέτσο. Με τον Ρέτσο παίζουμε μαζί 10 χρόνια γιατί αυτός βρίσκεται 10 χρόνια στην Ακαδημία, με τον Ανδρούτσο 10 και με τον Νικολάου το ίδιο. Ήμασταν πριν στο Ρέντη με τα παιδιά και συζητούσαμε μεταξύ μας για το που βρισκόμαστε τώρα. Ήμαστε στην αποστολή, ήμαστε στην 18άδα και παίζουμε στον Ολυμπιακό».

-Πoιο είναι το ίνδαλμά του: «Ο Γκαλέτι».

-Εάν αυτό που ζει τη φετινή χρονιά στον Ολυμπιακό είναι αυτό που έχει ονειρευτεί: «Σίγουρα μπορώ και παραπάνω, απλά αυτή τη στιγμή είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου».

-Για το αν θα προτιμούσε ακόμα 10 συμμετοχές ή ένα γκολ μέσα στο Καραϊσκάκη: «Αυτές οι 10 συμμετοχές να συνδυαστούν όχι μόνο με ένα γκολ, αλλά με πολλά περισσότερα».

-Εάν έχει καταφέρει να πάρει αυτόγραφο από τον Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Ναι, εννοείται».