Ο Ρέτσος είναι η απάντηση στους «εγκληματίες» που διοργανώνουν ματς χωρίς γιατρό!

Ο Ρέτσος είναι η απάντηση στους «εγκληματίες» που διοργανώνουν ματς χωρίς γιατρό!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

Την περασμένη εβδομάδα όλη η αθλητική Ελλάδα που παρακολουθεί ποδόσφαιρο έγινε μάρτυρας ενός περιστατικού που πραγματικά μας πάγωσε το αίμα! Είδαμε στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού τον Παναγιώτη Ρέτσο να σωριάζεται στον αγωνιστικό χώρο στον αγώνα με τη Βάτενς και να μην κουνιέται, ενώ οι συμπαίκτες του να βάζουν τα κλάματα, να κάνουν το σταυρό τους και να πιάνουν το κεφάλι τους! Και μόνο αντικρίζοντας αυτές τις εικόνες, ακόμη και από την τηλεόραση, παθαίνεις σοκ, πολύ περισσότερο οι άνθρωποι που ήταν στο γήπεδο της Αυστρίας, αλλά και οι γονείς και οι δικοί του άνθρωποι του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Ευτυχώς για τον μικρό είναι όλα καλά. Δεν έπαθε κάτι το σοβαρό, αλλά εκείνη τη στιγμή όλοι ανησυχήσαμε και σίγουρα όλοι μας κάναμε από μέσα μας μία προσευχή να πάνε όλα καλά με τον Ρέτσο.

Φυσικά για να φτάσουμε στο σημείο να λέμε «όλα καλά», παρενέβη ο γιατρός του Ολυμπιακού Χρήστος Θέος. Ο οποίος έτρεξε αμέσως στον νεαρό ποδοσφαιριστή και έκανε τα απαραίτητα για να μην υπάρξουν τίποτα χειρότερα.

Και εδώ θέλω να σταθώ. Στην παρουσία του Χρήστου Θέου και του κάθε γιατρού Χρήστου Θέου στα γήπεδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει ομάδες να αποφασίζουν να κάνουν φιλικά ματς χωρίς γιατρό στο γήπεδο!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

Το περιστατικό με τον Παναγιώτη Ρέτσο είναι μία ακόμη απόδειξη ότι ο γιατρός χρειάζεται 100% να βρίσκεται στο γήπεδο. Αρκετά ματς και ιδιαίτερα ακαδημιών μέσα στο καλοκαίρι έχουν γίνει χωρίς την παρουσία γιατρού! Έχουμε γίνει μάρτυρες νεαρών ποδοσφαιριστών να ζαλίζονται από τη ζέστη και να τρέχει ο γυμναστής ή ο προπονητής και να ρίχνει νερό στη μούρη του παιδιού, γιατί πολύ απλά δεν ξέρουν να κάνουν τίποτε άλλο!

Είναι απαράδεκτο να αποφασίζουν οι υπεύθυνοι των ομάδων να διεξάγονται αγώνες χωρίς γιατρούς, να συμβαίνει το οτιδήποτε και να φωνάζουν μετά από τα μεγάφωνα «ζητείται γιατρός, αν υπάρχει κάποιος στην κερκίδα να έρθει γρήγορα στον αγωνιστικό χώρο»!

Επιτέλους ας βάλουμε λίγο μυαλό και να καταλάβουμε ότι αυτά που θεωρούμε αυτονόητα πρέπει και να γίνονται, όχι να τα αφήνουμε στην άκρη γιατί σκεφτόμαστε «σιγά μη συμβεί σε εμάς». Η παρουσία γιατρού είναι απαραίτητη στους αγωνιστικούς χώρους και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουν τόσο οι παράγοντες των ομάδων όσο και οι προπονητές για να επιβάλουν στους διοικούντες ότι δεν κάνουν ούτε φιλικό παιχνίδι χωρίς γιατρό στο γήπεδο…