Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας ήρθε για να μείνει στο γυναικείο ποδόσφαιρο!

Ο Φοίνικας Αγίας Σοφίας ήρθε για να μείνει στο γυναικείο ποδόσφαιρο!

Μπορεί να λειτουργούν μόλις δύο χρόνια τα γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου του Φοίνικα Αγίας Σοφίας, αλλά άπαντες στον σύλλογο είναι αποφασισμένοι για διακρίσεις, επιτυχίες και φυσικά να εντάξουν περισσότερα κορίτσια στον κόσμο του ποδοσφαίρου! Ο Αθλητικός Όμιλος Φοίνικας Αγίας Σοφίας, υπάρχει αρκετά χρόνια πιο πριν με τμήματα σε μπάσκετ, ποδόσφαιρο, πινγκ-πονγκ, σκάκι και αποφάσισαν οι άνθρωποι του συλλόγου να δημιουργήσουν και γυναικεία τμήματα ποδοσφαίρου.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το γυναικείο ποδόσφαιρο στον Πειραιά γνώρισε την άνθηση μέσω του Φοίνικα Αγίας Σοφίας και πλέον η ομάδα φιλοξενεί στα τμήματά της κορίτσια από 10 έως 16 ετών!

Εκτός όμως της ακαδημίας, ο Φοίνικας προχώρησε και στη δημιουργία γυναικείας ομάδας η οποία έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πήρε την άνοδό της στη δεύτερη κατηγορία και μάλιστα ως αήττητη!

Η δράση του Φοίνικα Αγίας Σοφίας δεν περιορίζεται μόνο εντός Αττικής, αφού το περασμένο Πάσχα η ομάδα έλαβε μέρος στο «Θουκυδίδειο Youth Talents Cup 2017», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Σοφικό Κορινθίας με τις συμμετοχές των Ατρόμητου Αθηνών, Αγίας Παρασκευής και Ιάσωνα Ιλίου, με τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας να είναι εκ των διοργανωτών στο τουρνουά για τα γυναικεία τμήματα!

Το μήνυμα του συλλόγου για το γυναικείο ποδόσφαιρο, είναι το εξής: «Κύριος στόχος μας την επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά 2017 -2018 σε ότι αφορά τις υποδομές μας είναι σίγουρα ο στόχος της αύξησης της μεγάλης οικογένειας μας. Μέχρι και φέτος άλλωστε ο πρωτοπόρος Φοίνικας είναι η μοναδική Γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα του Πειραιά που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ε.Π.Ο και η μεγαλύτερη στις υποδομές, αφού φιλοξενεί περίπου 30 παιδιά στα δύο χρόνια λειτουργίας της.

Μεγάλη μας επιθυμία τη νέα χρονιά είναι να δούμε «έργα» που θα ωφελήσουν την εικόνα του Γυναικείου Ποδοσφαίρου στη χώρα μας μιας που τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και ποικιλόμορφα.

Παράλληλα επιθυμούμε να δούμε στα γήπεδα περισσότερα κορίτσια που αγαπούν το άθλημα & να κατανοήσουν όλοι πως ο αθλητισμός σε οποιαδήποτε μορφή μόνο καλό μπορεί να κάνει στα παιδιά μας.

Θέλουμε να καλέσουμε όλο τον κόσμο να έρθει κοντά στο άθλημα, να μην αποτρέπουν τα παιδιά τους να δοκιμάσουν το γυναικείο ποδόσφαιρο. Άλλωστε μη ξεχνάμε πως όλα τα αθλήματα έτσι και το ποδόσφαιρο δε γνωρίζει διακρίσεις… δεν είναι γένους αρσενικού ή θηλυκού!».

This slideshow requires JavaScript.