Ο Mel Gibson επιστρέφει στην… καρέκλα

Πέρασε μία δεκαετία από την τελευταία φορά που ο Mel Gibson βρέθηκε πίσω από τις κάμερες για να σκηνοθετήσει μια μεγάλη παραγωγή των studio του Hollywood. Τελευταία του σκηνοθετική προσπάθεια ήταν το εκπληκτικό Apocalypto του 2006, ενώ ξεχωρίζει και η δουλειά του σαν σκηνοθέτης στα Πάθη του Χριστού το 2004 και το οσκαρικό Braveheart του 1995!

Φέτος ο 60χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης επιστρέφει με το Hacksaw Ridge, το οποίο έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο Φεστιβάλ της Βενετίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η ταινία είναι βασισμένη στην αληθινή ιστορία ενός θρησκόληπτου νεαρού από την Αμερική του Desmond Τ. Doss (τον υποδύεται ο γνωστός στο ευρύ κοινό απο τις τελευταίες 2 ταινίες Spiderman Andrew Garfield), ο οποίος από τη φάρμα που ζούσε βρέθηκε εθελοντικά στα πεδία μάχης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Οκινάουα και έσωσε δεκάδες στρατιώτες ως νοσηλευτής!

Το άξιο λόγου της ιστορίας όμως είναι ότι τα κατάφερε αρνούμενος να χρησιμοποιήσει το όπλο του ή να σκοτώσει τον εχθρό! Για αυτό και τον χλέυασαν οι στρατιώτες γύρω του, οι ανώτεροί του προσπάθησαν να τον αποστρατεύσουν, αλλά με την επιμονή του να υπηρετήσει την πατρίδα του ειρηνικά σώζοντας ζωές στο πεδίο της μάχης κατάφερε να επιβιώσει σε μία επίγεια κόλαση και να του απονεμηθεί από την αμερικάνικη ηγεσία το μετάλιο της τιμής!

Η ταινία κυκλοφορεί τέλη Νοεμβρίου στους κινηματογράφους, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι οσκαρικές συζητήσεις! Πρωταγωνιστούν οι: Andrew Garfield, Hugo Weaving, Sam Worthington, Vince Vaughn και η Teresa Palmer.

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ