Ο Robert Downey Jr. είναι ο επόμενος Dr. Doolittle

Ο Robert Downey Jr. είναι ο επόμενος Dr. Doolittle

Ο συγγραφέας Hugh Lofting, κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης του από τις μάχες στα χαρακώματα του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, είχε την έμπνευση για τη δημιουργία ενός διαφορετικού χαρακτήρα για τις ιστορίες του. Αναφερόμαστε στον δημοφιλή πρωταγωνιστή της ομώνυμης σειράς παιδικών βιβλίων, τον Dr. John Doolittle, ο οποίος ανακαλύπτει πως διαθέτει ένα ιδιαίτερο χάρισμα και αποφασίζει να αλλάξει ειδικότητα και από παθολόγος στους ανθρώπους, γίνεται κτηνίατρος, καθώς μπορούσε να συνομιλεί με όλα τα ζώα!

Αν και αρχικά ο δημιουργός έβρισκε βαρετό τον χαρακτήρα και δεν περίμενε μεγάλη ανταπόκριση από το νεανικό κοινό, το 1920 δημοσιεύτηκαν με μεγάλη επιτυχία οι πρώτες ιστορίες του, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία δώδεκα βιβλίων, με το τελευταίο να εκδίδεται το 1952!

Τα κινηματογραφικά στούντιο θεώρησαν πως ήρθε η ώρα να μας παρουσιάσουν ξανά τις περιπέτειες του Dr. Doolittle στην μεγάλη οθόνη και οι παραγωγοί της ταινίας επέλεξαν τον Robert Downey Jr. στον ομώνυμο ρόλο! Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σκηνοθέτης της ταινίας θα είναι ο βραβευμένος με Όσκαρ Stephen Gaghan και το σενάριο θα βασίζεται στο δεύτερο βιβλίο των ιστοριών του Dr. Doolittle, με τίτλο “Τα ταξίδια του Γιατρού”, σε επιμέλεια του ίδιου του σκηνοθέτη.

Ο χαρακτήρας θα επιστρέψει στις κινηματογραφικές οθόνες για τέταρτη φορά μετά την ταινία του 1967 με πρωταγωνιστή τον Rex Harrison και τις δύο ταινίες με πρωταγωνιστή τον Eddie Murphy το 1998 και το 2001 στον ομώνυμο ρόλο!

Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΥΝΑΚΗΣ