Παναθηναϊκός: Δεύτερος αλλά αποφασισμένος!

Παναθηναϊκός: Δεύτερος αλλά αποφασισμένος!

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε τον μοναδικό του τίτλο στην 1η διοργάνωση Final 4, τo 2008-09, ενώ την περσινή σεζόν έχασε τον τίτλο στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 από τον Ολυμπιακό.

Τερμάτισε 2ος στον Α’ Όμιλο με 49 βαθμούς και απολογισμό 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 5 ήττες με τέρματα 58-19.

Πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του Α’ Ομίλου αναδείχθηκε ο Ιωάννης Νιάρχος με 12 γκολ με τον Θανάση Λιούμη να τον ακολουθεί με 10. Μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του το 6-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη την 13η αγωνιστική.

Δηλώσεις:

Κώστας Φρατζέσκος (Προπονητής)

«Για μας ήταν μία δύσκολη χρονιά σαν τμήμα γιατί ήρθαν εννέα καινούργια παιδιά και είχαν μείνει 11 από την περσινή ομάδα. Παιδιά που είχαν διαφορετικές παραστάσεις και έπρεπε να περάσουμε τη φιλοσοφία μας και το στυλ παιχνιδιού, κάτι πολύ δύσκολο σε αυτή την ηλικία. Μας πήρε αρκετό χρόνο από το καλοκαίρι, είχαμε στην αρχή μεγάλα σκαμπανεβάσματα μέχρι να καταλάβουν όλοι τι ακριβώς θέλουμε. Έπρεπε να αποβάλουν το άγχος γιατί σε αυτή την ηλικία, όταν έρχεσαι στον Παναθηναϊκό, θέλεις να δείξεις πράγματα, οπότε έπρεπε να νιώσουν ασφάλεια και ηρεμία.

Πιστεύω ότι τα παιδιά τα κατάφεραν πάρα πολύ καλά, δούλεψαν πάρα πολύ για να φτάσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο. Είχαν βάλει μόνοι τους στόχο να γίνουν πρώτα ομάδα και δεύτερο στόχο, εάν μπορέσουμε, να πάμε στο final 4. Είναι μεγάλη επιτυχία η επίτευξη των στόχων. Από εκεί και πέρα, όμως, σίγουρα τώρα δεν θέλουν να έχουν μόνο τυπική παρουσία στο final 4. Αυτό μου αρέσει γιατί βάζουν νέους στόχους στη ζωή τους και στην πορεία τους και δείχνει ότι πράγματι είναι μια καλή ομάδα σαν σύνολο. Από τη στιγμή που φτάνεις στο final 4, θέλεις την πρώτη θέση, χωρίς αυτό να είναι αυτοσκοπός και βυθιστείς. Δίχως να αλλάξουμε τίποτα από τη φιλοσοφία, το στόχο και το στυλ παιχνιδιού μας. Το πρωτάθλημα δεν ήταν τόσο ανταγωνιστικό από πολλές ομάδες όπως άλλες χρονιές, αλλά υπήρχαν δυνατά παιχνίδια και αυτό μας κράτησε σε εγρήγορση».

Αλέξανδρος Δημοσθενιάδης (Αρχηγός)

«Με την πορεία μας όλη τη χρονιά δείξαμε ότι ανήκουμε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Σίγουρα όταν παίζεις στον Παναθηναϊκό αυτό δεν αρκεί. Θα πάμε στο Αγρίνιο να προσπαθήσουμε να φτάσουμε έως το τέλος της διαδρομής. Ό,τι και να συμβεί εκεί δεν αναιρεί ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο με πολύ πάθος. Εμείς είμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι και νιώθουμε έτοιμοι για να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».