Παυλής: «Να παραδειγματιστούν οι μεγάλοι, ανατρίχιασα. Ο αθλητισμός ενώνει»

Παυλής: «Να παραδειγματιστούν οι μεγάλοι, ανατρίχιασα. Ο αθλητισμός ενώνει»

Ο προπονητής του τμήματος κάτω των 12 ετών της ΑΕΚ, Μιχάλης Παυλής, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΕΡΑΣΠΟΡ» σχετικά με το περιστατικό του αγώνα της ομάδας του στο πλαίσιο του τουρνουά «Izmir Cup» όταν οι πιτσιρικάδες του ΠΑΟΚ οι οποίοι επίσης έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, φώναζαν από την κερκίδα «ΑΕΚ, ΑΕΚ» σε αγώνα των «κιτρινόμαυρων»:

«Εύχομαι να παραδειγματιστούν οι μεγάλοι από αυτό το σκηνικό. Όταν άκουσα τα παιδιά του ΠΑΟΚ να φωνάζουν υπέρ της ΑΕΚ, το λέω ειλικρινά, ήμουν στον πάγκο κι ανατρίχιασα. Ηταν κάτι συγκλονιστικό! Θα ήταν ωραία πρωτοβουλία να γίνει ένα παιχνίδι των μικρών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ πριν τον τελικό ή να μπουν μαζί στο γήπεδο!

Ο αθλητισμός ενώνει!

Είναι φιλίες, παρέες, αγάπη. Τα παιδιά ήταν μαζί, έκαναν παρέα… Δεν έχουν κάτι να χωρίσουν. Πρέπει να ξέρουμε πως πρωτίστως είμαστε παιδαγωγοί! Πρώτα πρέπει να γίνουν σωστοί άνθρωποι και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Αυτό που διαπιστώσαμε είναι πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε ταλέντο. Πάσχουμε σε ζητήματα νοοτροπίας και φιλοσοφίας στην Ελλάδα. Για μας ήταν μεγάλη εμπειρία και για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Κυρίως θέλαμε να περάσουμε καλά, να χαρούν τα παιδιά.

Δουλεύουμε σε σωστές βάσεις κι η δουλειά απέδωσε στο τουρνουά. Συνήθως βάζαμε πρώτοι γκολ αλλά μας έλειπε η απαιτούμενη συγκέντρωση που παρατηρούσαμε πως υπήρχε στους μεγαλύτερους συλλόγους.

Ειδικά τα παιδιά της Μίλαν ήταν απίστευτα στις θέσεις που έπαιρναν στο γήπεδο! Τέτοιο τουρνουά δεν μπορεί να διοργανωθεί στην Ελλάδα γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκαταστάσεις».