Ρεκόρ τηλεθέασης για το Game of Thrones

Ρεκόρ τηλεθέασης για το Game of Thrones

Η έβδομη και προτελευταία περίοδος της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες με την προβολή του έβδομου επεισοδίου, το οποίο κατάφερε να σπάσει ρεκόρ τηλεθέασης σύμφωνα με το Hollywood Reporter.

To τελευταίο επεισόδιο κατάφερε να καθηλώσει περίπου 16,5 εκατομμύρια θεατές μπροστά από τις οθόνες τους και αυτό βάσει των αριθμών που έχουμε από τα επίσημα στοιχεία μέτρησης που είδαν το φώς της δημοσιότητας και αφορούν τη διάρκεια της «ζωντανής» προβολής του. Αν υπολογιστούν και προστεθούν οι ετεροχρονισμένες προβολές των καναλιών λόγω της διαφοράς ώρας και οι προβολές από streaming και on demand υπηρεσίες των εταιρειών που έχουν τα δικαιώματα της σειράς (στη χώρα μας ανήκουν στη Nova), τότε το σύνολο των προβολών εκτοξεύονται μετρώντας πάνω από 33 εκατομμύρια θεατές!

Ας δούμε όμως μερικούς ακόμη αριθμούς και στατιστικά που δημοσιεύτηκαν:

Μέχρι τώρα η φετινή περίοδος είχε κατά μέσο όρο στις αντίστοιχες μετρήσεις 31 εκατομμύρια θεατές στο σύνολο των υπηρεσιών που έχουν τα δικαιώματα προβολής από το κανάλι HBO. Θεωρώ πως αν μπορούσαν να προστεθούν τα νούμερα από τα torrent downloads, τα (μη νόμιμα) online streams κτλ. θα ζαλιζόμασταν από τα νούμερα.

Το έβδομο και τελευταίο επεισόδιο της φετινής περιόδου είχε αύξηση τηλεθέασης 13% σε σύγκριση με το έκτο επεισόδιο που προβλήθηκε μια εβδομάδα νωρίτερα.

Επίσης το τελευταίο επεισόδιο της έβδομης περιόδου είχε 36% (!) αύξηση τηλεθέασης συγκριτικά με τα αντίστοιχα νούμερα του τελευταίου επεισοδίου της έκτης περιόδου!

Με τέτοια νούμερα είναι φυσικό το κανάλι HBO να εργάζεται ήδη για την παραγωγή μιας νέας σειράς που θα διαδραματίζεται στον φανταστικό κόσμο του Game of Thrones και θα συνδέεται με την ιστορία που παρακολουθούν εκατομμύρια θεατές τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας έναν… μύθο γύρω από τον φανταστικό κόσμο που έπλασε ο συγγραφέας George R. R. Martin!