«Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία»

«Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία»

Ο προπονητής των Κ19 του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, σε δηλώσεις του μετά το ματς με την Τότεναμ σχολίασε ότι θα πρέπει όλοι στην Ελλάδα να δώσουν μεγαλύτερη σημασία στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές και τις ακαδημίες:

«Πιστεύω ότι παίξαμε καλά, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να ετοιμάσουμε τους παίκτες για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ. Στο ποδόσφαιρο μερικές φορές με δέκα παίκτες παίζεις πιο καλά, γιατί προσπαθείς να κάνεις άμυνα και με γρήγορους παίκτες, χτυπάς στις αντεπιθέσεις. Εγώ πιστεύω ότι σαν ομάδα ήμασταν καλύτεροι από την Τότεναμ, δεν είχαμε τύχη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την παρουσία των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Μου αρέσει η ομάδα να παίζει για τον κόσμο, να φεύγουν ευχαριστημένοι. Είναι σημαντικό γιατί αυτά τα παιδιά είναι τα δικά τους. Εγώ καταλαβαίνω ότι στην δεύτερη ομάδα, δεν δίνουν πολύ σημασία, αλλά αν καταλαβαίνει κάποιος από ποδόσφαιρο, καταλαβαίνει ότι έχουμε ταλέντο».

Για την σημασία που πρέπει να δίνουν οι ομάδες στις υποδομές: «Εγώ θέλω να βλέπω στην τηλεόραση δικά μας παιδιά. Σιγά σιγά άλλαξε η κατάσταση και πρέπει να αλλάξει κι αλλο. Οι παίκτες κάνουν προπονήσεις με την πρώτη ομάδα για να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά. Αυτο πρέπει να γίνει και στις άλλες ομάδες. Δεν υπάρχουν γήπεδα στην Ελλάδα για την Κ19, δεν έχουν υποδομές, μπάλες και αποδυτήρια πολλά γήπεδα στην Ελλάδα.

Σε όλη την Ελλάδα πρέπει να δοθεί περισσότερη σημασία. Στην Ουρουγουάη το κάνουν, εδώ γιατί όχι; Το πιο σημαντικό είναι να βλέπουμε Έλληνες παίκτες στην πρώτη ομάδα. Να αγοράζουν καλούς ξένους οι ομάδες και να δίνουν περισσότερες ευκαιρίες στους πιτσιρικάδες».

Για την πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ: «Είναι σημαντικό να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ, θα πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και στη συνέχεια θα πρέπει να δει και το μέλλον. Είναι πολύ σημαντικό να πάρει το πρωτάθλημα. Τώρα είναι όλα καλά, είναι καθαρό το πρωτάθλημα, ο Ιβάν Σαββίδης βοηθάει πολύ και δίνει πολλά λεφτά στην ομάδα».