«Στόχος μας να αναδείξουμε προσωπικότητες από τους τελικούς»

«Στόχος μας να αναδείξουμε προσωπικότητες από τους τελικούς»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βασίλης Μήττας, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague ενόψει του τελικού των Κ15, σχολίασε για τον τελικό με τον Παναθηναϊκό:

«Ένας τελικός σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία είναι πάντα μια τεράστια πρόκληση για την κατάκτηση ενός τίτλου, ωστόσο όταν μιλάμε για αναπτυξιακό ποδόσφαιρο πρέπει πάντα, η πρόκληση αυτή, να αντιμετωπίζεται ως διαδικασία μάθησης και γαλούχησης χαρακτήρων στον προγραμματισμό ανάπτυξης ποδοσφαιριστών για το υψηλότερο επίπεδο.

Αποτελεί ανάγκη να γίνει πλέον σαφές στις συνειδήσεις όλων όσοι ασχολούνται με το αναπτυξιακό ποδόσφαιρο, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ότι ελάχιστοι γνωρίζουν ποιους τίτλους παιδικού ποδοσφαίρου κατέκτησε ο Δημήτρης Πέλκας, πολλοί γνωρίζουν όμως ότι ένας εκ των αρχηγών της πρώτης ομάδας μας προέρχεται από την ακαδημία μας και η συμβολή του στο να είναι η ομάδα μας πρώτη είναι η μέγιστη.

Στόχος μας λοιπόν, είναι μέσα από τέτοια παιχνίδια να αναδείξουμε προσωπικότητες που στο άμεσο μέλλον θα στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο».

Από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας από τη Θεσσαλονίκη, Αθανάσιος Στοΐνοβιτς, δήλωσε: «Αυτή τη σεζόν δουλέψαμε πολύ σκληρά με τους προπονητές μας, είμαστε μια οικογένεια στον ΠΑΟΚ και αισθανόμαστε έτοιμοι για κάθε πρόκληση που έρχεται.

Έχουμε παίξει τελευταία σε πολύ δυνατά τουρνουά στο εξωτερικό, ωστόσο και ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τον πιο ανταγωνιστικό όμιλο στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι και εύχομαι να είμαστε εμείς οι νικητές».

Να σημειωθεί πως ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 42 βαθμούς σε 16 αγώνες με απολογισμό 14 νίκες και 2 ήττες (τέρματα 52-11) και θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο AEL FC Arena. Η μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του ήταν την 2η αγωνιστική με αντίπαλο τον ΑΟΚ (9-0) ενώ πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε ο Ιωάννης Κωνσταντέλιας με 9 γκολ.