Σύσκεψη στη Λίγκα για την ανάπτυξη των πρωταθλημάτων υποδομής!

Σύσκεψη στη Λίγκα για την ανάπτυξη των πρωταθλημάτων υποδομής!

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Στο πλαίσιο των κληρώσεων των πρωταθλημάτων Superleague K17 και Κ15 σε Νότιο και Βόρειο όμιλο, πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη μεταξύ όλων των ομάδων της Λίγκας για την αναβάθμιση των πρωταθλημάτων υποδομής και όχι μόνο!

Οι εκπρόσωποι των ομάδων συζήτησαν αρκετή ώρα μεταξύ τους μαζί με τους ανθρώπους της Λίγκας, αλλά και της ΕΠΟ, έτσι ώστε να υπάρξουν κινήσεις για την ανάπτυξη των πρωταθλημάτων υποδομής, από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι σύλλογοι έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στις ακαδημίες και στόχος τους είναι να εκμεταλλευτούν το ταλέντο των ελλήνων ποδοσφαιριστών.

Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι οι παίκτες που έχουν φύγει στο εξωτερικό και έχουν «βγει» από τα πρωταθλήματα υποδομής της Superleague, όπως οι Ρέτσος, Κατράνης, Μαυροπάνος και οι άνθρωποι της Superleague θέλουν να αναπτύξουν τις διοργανώσεις τους και να τις κάνουν πιο ελκυστικές προς τον κόσμο και να βλέπουν από νωρίς το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λίγκας και παράλληλα κατέθεσαν τις προτάσεις τους για να επιτευχθεί ο στόχος.

Η Λίγκα έλαβε σοβαρά υπόψη της όλες τις προτάσεις που κατέθεσαν οι ομάδες και το επόμενο διάστημα πρόκειται να παρθούν και οι απαραίτητες αποφάσεις.

Πληροφορίες του newsacademies.gr αναφέρουν ότι επιθυμία όλων είναι να παραμείνουν τα πρωταθλήματα υποδομής ως έχουν, με τη Λίγκα να θέλει να ενισχύσει τις ομάδες για την καλύτερη και πιο εύκολη μετακίνηση των τμημάτων της επαρχίας.

Παράλληλα, προτάθηκε να αξιοποιηθούν και τα τμήματα κάτω των 16 ετών των συλλόγων της Superleague, με τη δημιουργία τουρνουά με τη συμμετοχή των ΠΑΕ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο, μία τα Χριστούγεννα και μία το Πάσχα. Στόχος αυτής της πρότασης είναι να καλυφθεί το ηλικιακό κενό που υπάρχει μεταξύ των διοργανώσεων της Superleague Κ15 και Κ17!

Όσον αφορά τους εκπροσώπους των ομάδων, από τον Ολυμπιακό ήταν οι κ.κ. Καραταΐδης, Τοπολιάτης, από τον ΠΑΟΚ ο κ. Πουρλιοτόπουλος, από ΑΕΚ οι κ.κ. Ζήκος, Λέτσας, από Παναθηναϊκό ο κ. Μακρής, από Ατρόμητο οι κ.κ. Αποστόλου, Συμεωνίδης, από Πανιώνιο ο κ. Παυλόπουλος, από ΠΑΣ Γιάννινα ο κ. Τερεζόπουλος, από Λεβαδειακό ο κ. Σωτηρόπουλος, από Ξάνθη ο κ. Καλογιάννης, από τη Λίγκα έδωσαν το «παρών» οι κ.κ. Β. Γκαγκάτσης, Λάιος, ενώ την ΕΠΟ εκπροσώπησε ο κ. Ελευθεριάδης.

Να σημειωθεί πως από τη σύσκεψη απουσίαζαν οι ομάδες Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, Κέρκυρα, ΑΕΛ και Απόλλων Σμύρνης.