Τα «αιώνια» πήγαινε-έλα προπονητών σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Τα «αιώνια» πήγαινε-έλα προπονητών σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Νέα προσθήκη υπήρξε στο τεχνικό τιμ της ακαδημίας του Ολυμπιακού, καθώς ο Άρης Κυριαζής είναι ο νέος προπονητής στις τάξεις των «ερυθρόλευκων». Ο έμπειρος κόουτς σε επίπεδο ακαδημίας, θα αναλάβει τον ρόλο βοηθού προπονητή δίπλα στον Αριέλ Ιμπαγάσα για το τμήμα κάτω των 16 ετών.

Ένας προπονητής ο οποίος μέχρι τώρα είχε συνδυάσει το όνομά του με την ακαδημία του Παναθηναϊκού, καθώς εργαζόταν εκεί επί 18 χρονιά μέχρι το καλοκαίρι του 2017 όποτε και ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τους «πράσινους».

Πλέον όμως θα φορά την φόρμα του Ολυμπιακού για την «ερυθρόλευκη» ακαδημία.

Ο Άρης Κυριαζής δεν είναι ο μόνος ο οποίος έχει κάνει το βήμα αυτό, να μπει δηλαδή στην ακαδημία του Ολυμπιακού προερχόμενος απ’ αυτήν του Παναθηναϊκού.

Τα τελευταία χρόνια είναι και άλλοι προπονητές οι οποίοι αποφάσισαν να αλλάξουν… πλευρά και από τα πράσινα να φορέσουν τα ερυθρόλευκα, με αυτή τη διαδρομή να είναι πιο συνηθισμένη απ’ ότι η αντίθετη, δηλαδή από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό.

Πριν από τον Άρη Κυριαζή, από την ακαδημία του Παναθηναϊκού εντάχθηκαν στον σύλλογο του Πειραιά κατά χρονολογική σειρά ο γυμναστής Πιέρρος Θωμάκος ο οποίος είχε αναλάβει πανηγυρίσει και την κατάκτηση δύο πρωταθλημάτων με το τμήμα κάτω των 17 ετών των «ερυθρόλευκων», με προπονητή τον Δημήτρη Τερεζόπουλο.

Από εκεί και πέρα ακολούθησε ο Βασίλης Αλεξούδης! Ο έμπειρος γυμναστής τερματοφυλάκων είχε «χτίσει» το δικό του όνομα στον Παναθηναϊκό όσον αφορά τους νεαρούς γκολκίπερ και ο Ολυμπιακός αρχικά τον είχε συμπεριλάβει στο τεχνικό τιμ της πρώτης ομάδας και στη συνέχεια μπήκε σε αυτό της ακαδημίας.

Πλέον προπονητής τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό είναι ένας επίσης προερχόμενος από τον Παναθηναϊκό και ο λόγος για τον Βαγγέλη Λάππα! Ο πρώην γυμναστής τερματοφυλάκων των «πρασίνων» βρίσκεται από το καλοκαίρι στα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, με τον Άρη Κυριαζή να αποτελεί την τελευταία προσθήκη προπονητή που έχει δουλέψει στον Παναθηναϊκό.

Όσον αφορά την αντίθετη διαδρομή, τα τελευταία χρόνια ο μοναδικός ο οποίος από τον Ολυμπιακό πήγε στον Παναθηναϊκό ήταν ο Θοδωρής Ελευθεριάδης. Ο τωρινός προπονητής της εθνικής Κ15, ήταν διευθυντής ακαδημίας στον Ολυμπιακό, ρόλο τον οποίο είχε αναλάβει στη συνέχεια στον Παναθηναϊκό.