Τα ταλέντα του Πανιωνίου μένουν Super League και ο ρόλος του Κοροπούλη!

Τα ταλέντα του Πανιωνίου μένουν Super League και ο ρόλος του Κοροπούλη!

Κάθε χρόνο η ακαδημία του Πανιωνίου παράγει ποδοσφαιριστές οι οποίοι ή «ανεβαίνουν» στην πρώτη ομάδα του συλλόγου ή συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους.

Επί σειρά ετών συμβαίνει αυτό με τον Πανιώνιο. Είναι μία από τις λίγες ομάδες που συνεχώς «βγάζει» παίκτες και δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι έχουν ονομάσει τον σύλλογο «μηχανή ταλέντων»!

Ό,τι προβλήματα και να αντιμετωπίζει κατά περιόδους ο Πανιώνιος, πάντα έχει τον τρόπο να αναδεικνύει ταλέντα από την ακαδημία του. Δεν είναι τωρινό φαινόμενο, είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Οπότε δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση η φετινή αγωνιστική περίοδο.

Για μία ακόμη σεζόν από τους Κ19 του Πανιωνίου έχουν «βγει» παιδιά τα οποία αρχίζουν και παίρνουν το δρόμο τους στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Δεν είναι λίγα τα παιδιά αυτά.

Στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου έχουν «ανέβει» από τους Νέους της ομάδας τα τελευταία χρόνια οι Σταυρόπουλος, Ευαγγέλου, Οικονομιδης, Μίκο, Νίκας, Ρέτσος, Γρίβας. Με τον τελευταίο βέβαια όλα να δείχνουν ότι θα συνεχίσει πλέον την καριέρα του στον ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Γρηγορόπουλος, Γλυνός, οι οποίοι είναι πλέον επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αμφότεροι ανακοινώθηκαν από την ΑΕΛ.

Επίσης από την ακαδημία του Πανιωνίου πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ ο Θεοδόσης Μαχαίρας και πλέον έχει αγωνίζεται στην πρώτη ομάδα των «κιτρινόμαυρων»!

Στο μεταξύ υπάρχουν και οι παίκτες οι οποίοι συνεχίζουν την καριέρα τους σε ομάδες της Super League 2, όπως οι Πινιώτης, Αστράς, Βουκελάτος, Μπιμάι, Ντάγκρας, Κερασίδης.

Όλα αυτά τα παιδιά έχουν ένα κοινό σημείο, πέρα από τον Πανιώνιο. Αυτό δεν είναι άλλο από τον προπονητή που είχαν επί σειρά ετών στην ακαδημία των «κυανέρυθρων», τον Δημήτρη Κοροπούλη!

Ο έμπειρος προπονητής σε επίπεδο ακαδημίας, είναι ο μακροβιότερος κόουτς σε ομάδα Νέων, έχοντας κλείσει 6 χρόνια στην Κ19 του Πανιωνίου, πηγαίνοντας για την 7η σεζόν, και μετρά πάνω από 170 ματς στον πάγκο των «κυανέρυθρων».

Εκτός από το γεγονός ότι προπόνησε και εξέλιξε τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, μερικά από τα παιδιά αποτέλεσαν προσωπικές του επιλογές στον Πανιώνιο, όπως ήταν οι Γλυνός, Μαχαίρας.

Ο 41χρονος προπονητής αποτελεί ένα σημαντικό κεφάλαιο για τον Πανιώνιο. Όλα αυτά τα χρόνια είχε «ενοχλήσεις» από μεγάλες ΠΑΕ, η τελευταία μάλιστα ήταν και πρόσφατα, αλλά ο ίδιος παραμένει πιστός στους «κυανέρυθρους». Με τους ιθύνοντες του συλλόγου της Νέας Σμύρνης να έχουν δείξει ότι τον υπολογίζουν για το μέλλον.

Όχι φυσικά για την ακαδημία, αφού είναι ήδη επί σειρά ετών, αλλά για την πρώτη ομάδα. Φάνηκε άλλωστε και τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όταν διατέλεσε ως υπηρεσιακός προπονητής, πριν την πρόσληψη του Λεωνίδα Βόκολου. Κάνοντας ο ίδιος το ντεμπούτο του στην επαγγελματική ομάδα και τη Super League 1, ως πρώτος προπονητής, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό.

Ο 41χρονος προπονητής, κάτοχος διπλώματος UEFA PRO αλλά και ΜSc στην Αθλητική Διοίκηση ( Πανεπιστήμιο Πελοποννησου) και Πτυχίο ΤΕΦΑΑ Αθηνών, συνεχίζει κανονικά στη θέση του στο τμήμα κάτω των 19 ετών του Πανιωνίου, περιμένοντας την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί στην πρώτη ομάδα.

Συνεχίζοντας παράλληλα ο ίδιος, αλλά φυσικά και συνολικά ο Πανιώνιος, να «βγάζουν» παίκτες για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου!