Την όμορφη εικόνα της γεμάτης κερκίδας, την χάλασε η ένταση…

Την όμορφη εικόνα της γεμάτης κερκίδας, την χάλασε η ένταση…

Δεν έλειψαν τα… παρατράγουδα στο ντέρμπι κορυφής του Νοτίου ομίλου της Superleague K15 μεταξύ Ατρόμητου και Ολυμπιακού στο γήπεδο του Ήφαιστου. Η εικόνα που αντίκριζε κανείς μπαίνοντας στο γήπεδο ήταν όμορφη με τους περίπου 700 φιλάθλους, αφού σε ματς παιδιών ηλικίας 15 ετών η κερκίδα ήταν γεμάτη και αυτό ήταν κάτι που χαροποιούσε όλο τον κόσμο. Στο ημίχρονο όμως του αγώνα τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ήρεμα.

Μετά την ισοφάριση του Ολυμπιακού σε 1-1, ένας από τους μικρούς των φιλοξενούμενων πανηγύρισε έξαλλα (δεν αναφέρουμε φυσικά το όνομα του ποδοσφαιριστή) και παράλληλα πανηγύριζαν και οι γονείς των παιδιών. Στην ανάπαυλα του ημιχρόνου όμως κάποιοι παρεξηγήθηκαν από τον γονιό του ποδοσφαιριστή των «ερυθρόλευκων» για τον τρόπο που πανηγύρισε και ο ίδιος στην ισοφάριση και δημιουργήθηκε ένταση, η οποία μεταφέρθηκε έξω από το γήπεδο.

Εκεί όπου ήταν μόλις 4 αστυνομικοί με τον έναν να προσπαθεί να προφυλάξει τον πατέρα του ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και οι υπόλοιποι να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Υπήρξε ένταση αρκετών λεπτών, αλλά μετά από λίγο ηρέμησαν τα πράγματα όχι όμως για πολύ. Λίγα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οπαδοί των γηπεδούχων είχαν μείνει έξω από το γήπεδο και δημιουργήθηκε επεισόδιο με έναν από τους αστυνομικούς, ενώ δεν είχε καταφθάσει ακόμα ενίσχυση και ξανά τα πράγματα κάπου… ξέφυγαν.

Με την παρέμβαση όμως των ψυχραιμότερων ηρέμησαν όμως και πάλι τα πνεύματα και μπήκαν όλοι μέσα στο γήπεδο και παρακολούθησαν τη συνέχεια του αγώνα, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω θέμα. Με τους υπόλοιπους γονείς των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να μην αντιμετωπίζουν κανένα απολύτως πρόβλημα από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς η παρεξήγηση έγινε μόνο με έναν πατέρα.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να επικρατεί και η λογική στις κερκίδες όταν μιλάμε για αγώνα μικρών παιδιών… Κρίμα πάντως γιατί η εικόνα που θα έπρεπε να μείνει ήταν αυτή της γεμάτης κερκίδας σε έναν αγώνα μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων.