Το ένα… πουλέν του Γεωργάτου, βγήκε! Τώρα μένει το άλλο…

Το ένα… πουλέν του Γεωργάτου, βγήκε! Τώρα μένει το άλλο…

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΣ

Έγινε η μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου από τον Ολυμπιακό στη Λεβερκούζεν! Μία μετακίνηση η οποία έφερε στα ταμεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ πάνω από 20 εκατομμύρια και παράλληλα γράφτηκε ιστορία με την πιο ακριβή μεταγραφή ποδοσφαιριστή από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών ο Παναγιώτης Ρέτσος έκανε όλη την Ευρώπη να ασχοληθεί μαζί του με το ποσό που έγινε η μεταγραφή, μετά από τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποίησε σε μία «γεμάτη» για τον ίδιο σεζόν με τον Ολυμπιακό σε Europa League και Ελλάδα.

Αυτά θα τα διαβάσετε και αλλού. Όλοι άλλωστε ασχολήθηκαν με την περίπτωση του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν…

Τις προάλλες γράφαμε ότι για να κάνει κάποιος το παραπάνω βήμα σε μία πρώτη ομάδα, δεν χρειάζεται μόνο να έχει το ταλέντο και την τύχη μαζί του. Θα πρέπει να υπάρξει και ο άνθρωπος ο οποίος θα δώσει την ώθηση και θα προτείνει τον μικρό να πάρει την ευκαιρία του από την ακαδημία στην πρώτη ομάδα.

Για τον Παναγιώτη Ρέτσο αυτός ο άνθρωπος ήταν ο Γρηγόρης Γεωργάτος…

Μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν μόνο ο Παναγιώτης Ρέτσος στις επιλογές του πρώην τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας των «ερυθρόλευκων».

Το καλοκαίρι του 2015 οι Ρέτσος και Νικολάου ανακοινώθηκαν από τον Ολυμπιακό ως οι καινούργιοι ποδοσφαιριστές των Νέων οι οποίοι υπέγραψαν επαγγελματικά συμβόλαια. Αυτό γιατί ο Μάρκο Σίλβα είχε ανάγκη από αμυντικούς στην τότε προετοιμασία της πρώτης ομάδας και ο Γρηγόρης Γεωργάτος αφού είχε περάσει από την ακαδημία των Πειραιωτών, πρότεινε τους δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Δεν τους είχε όμως προτείνει απλά ως βοηθητικούς. Είχε τονίσει ότι τα δύο αυτά παιδιά έχουν μεγάλο μέλλον μπροστά τους.

Δύο καλοκαίρια μετά, για τον έναν δικαιώνεται και μάλιστα πανηγυρικά! Ο Παναγιώτης Ρέτσος πηγαίνει στη Λεβερκούζεν και μάλιστα με ποσό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα…

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να δικαιωθεί για το δεύτερο… πουλέν του, που είναι ο Δημήτρης Νικολάου.

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός αναμένεται να πάρει τις ευκαιρίες του φέτος από τον Μπέσνικ Χάσι, όπως εξάλλου συνέβη πέρσι και καλείται να δώσει και αυτός τα διαπιστευτήρια για την αξία του…