Το ελεύθερο στον Φύσσα για όλες τις αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν…

Το ελεύθερο στον Φύσσα για όλες τις αλλαγές που έγιναν και θα γίνουν…

Όπως ανέφερε το sport24.gr από την Τρίτη, στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει να γίνονται διάφορες περικοπές-αλλαγές τόσο στην ΠΑΕ όσο και σε επίπεδο ακαδημίας. Από τη στιγμή που παρελθόν αποτελούν από τους «πράσινους» οι σκάουτερς Γιάννης Βονόρτας και Δημήτρης Μάρκος, η ψυχολόγος Μαρία Ψυχουντάκη και ο προπονητής Χουάν Ραμόν Ρότσα! Αν και για τον τελευταίο δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση αν θα ενημερωθεί για λύση συνεργασίας ή μείωση αποδοχών.

Από εκεί και πέρα όμως, πληροφορίες του newsacademies.gr αναφέρουν ότι αυτές δεν θα είναι και οι μοναδικές αλλαγές που θα γίνουν στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, έχει δώσει το ελεύθερο στον Τάκη Φύσσα, διευθυντή της ακαδημίας, να κάνει ό,τι αλλαγές επιθυμεί ο ίδιος τόσο για τη μείωση του μπάτζετ όσο όμως και για να γίνει η δουλειά που ο ίδιος θέλει και να συνεργάζεται με δικούς του ανθρώπους.

Όπως όλα δείχνουν το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να ακολουθήσουν τον δρόμο προς την έξοδο και ορισμένοι προπονητές της «πράσινης» ακαδημίας, ενώ φαίνεται πως θα υπάρξει και αλλαγή φιλοσοφίας στον Παναθηναϊκό.

Ο Τάκης Φύσσας πριν από μερικές ημέρες είχε συνάντηση με τους γονείς των ποδοσφαιριστών της ακαδημίας και τους μίλησε για τον δικό του τρόπο που θέλει να δουλέψουν τα τμήματα υποδομής. Μία από τις χαρακτηριστικές ατάκες που είπε ήταν «φυσικά και θέλουμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο αυτό διδάσκουμε και στα παιδιά. Αλλά είμαστε Παναθηναϊκός και θέλουμε και να κερδίζουμε και να πρωταγωνιστούμε στις διοργανώσεις που συμμετέχουμε».

Αυτή είναι μία διαφορετική φιλοσοφία απ’ αυτήν που είχε μέχρι πρότινος ο Παναθηναϊκός με διευθυντή τον Γιάννη Σαμαρά, καθώς υπήρχε η άποψη ότι δεν ενδιαφέρουν τον σύλλογο τόσο οι κατακτήσεις τροπαίων, αλλά να παίζουν οι ομάδες καλό ποδόσφαιρο και να «βγαίνουν» ποδοσφαιριστές.

Δεν είναι όμως και η μοναδική του διαφορά με τον Γιάννη Σαμαρά. Ο πρώην διευθυντής της ακαδημίας δεν παρουσιαζόταν τόσο πολύ στους αγώνες των μικρών, ιδιαίτερα στα εκτός έδρας ματς, ενώ ο Τάκης Φύσσας δίνει συνέχεια το «παρών» και μάλιστα μιλάει με τους προπονητές κατά τη διάρκεια των αγώνων ή στο τέλος αυτών και ανταλλάσσουν απόψεις.

Οπότε φαίνεται ότι θα γίνουν αρκετές αλλαγές ακόμα στην ακαδημία των «πρασίνων», με τον Τάκη Φύσσα να έχει το ελεύθερο από τη διοίκηση και να «τρέξει» το δικό του πλάνο για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.