Το ελληνικό ταλέντο της Πλίμουθ που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό

Το ελληνικό ταλέντο της Πλίμουθ που ξεκίνησε από τον Ολυμπιακό

Αφιέρωμα στον 18χρονο Κλάιντι Λώλο που ξεκίνησε την καριέρα του από την Ακαδημία του Ολυμπιακού έκανε ιστοσελίδα του Πλίμουθ.

Ο Λώλος γεννήθηκε το 2000 στο Χολαργό και ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Ολυμπιακό. Στη συνέντευξη που παραχώρησε μιλά για το ξεκίνημά του, τη μετακίνηση στην Αγγλία, τα ποδοσφαιρικά του ινδάλματα.

Ένα μέρος της συνέντευξης που δημοσίευσε η σελίδα Plymouthherald:

-Πώς καταλήξατε στην Αγγλία;
Ήμουν περίπου 12 ετών και η οικογένειά μου θεώρησε ότι θα έβρισκε καλύτερη προοπτική στην Αγγλία. Είχα ήδη μάθει κάποια αγγλικά όταν ήμουν στην Ελλάδα κι ανέπτυξα τη γλώσσα όταν ήρθα εδώ. Δοκιμάστηκα σε διάφορες ομάδες του βόρειου Λονδίνου ώσπου υπέγραψα στην Πλίμουθ.

-Ποια ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξες;
Ήταν ο Ολυμπιακός στην ομάδα κάτω των 9 ετών αλλά πριν είχα παίξει και σε μια τοπική ομάδα που ήταν περίπου πέντε λεπτά μακριά.

-Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες, στην Ελλάδα δεν είναι;
Ναι, θα το έλεγα. Ένα μεγάλο κλαμπ.

-Πόσο καιρό έπαιξες στον Ολυμπιακό;
Μέχρι τα 11 περίπου, γιατί εκείνο το καλοκαίρι ήρθαμε στην Αγγλία. Στην αρχή αγωνιζόμουν στα άκρα της επίθεσης. Μετά με έβαλαν σέντερ φορ επειδή σημείωνα γκολ. Όταν ήρθα εδώ (στην Αγγλία) δοκιμάστηκα στην Μπρέντφορντ για περίπου έξι μήνες. Αυτοί προσπάθησαν να με κάνουν… σέντερ μπακ…

-Ποια ομάδα υποστηρίζεις;
Τη Μίλαν γιατί και ο μπαμπάς μου ήταν οπαδός της και έτσι σκέφτηκα ότι θα ήθελα επίσης. Είναι ένα κλαμπ με μεγάλη ιστορία. Έχω πάει στο San Siro δύο φορές. Την παρακολούθησαν εναντίον της Ίντερ στο τοπικό ντέρμπι.

-Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ποδοσφαιριστής και γιατί;
Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Θα έλεγα, είτε ο βραζιλιάνος Ρονάλντο ή ο Ιμπραίμοβιτς. Μπορούσαν να σκοράρουν από οποιαδήποτε γωνία. Τους παρακολουθώ στο YouTube και προσπαθώ να κάνω ό,τι και αυτοί στο γήπεδο.