Το μέλλον του Αστέρα φωνάζει… παρών!

Το μέλλον του Αστέρα φωνάζει… παρών!

Με το «διπλό» έφυγε την περασμένη αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης από τη Λαμία, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Superleague K20. Σε αυτό το παιχνίδι ο προπονητής των Αρκάδων, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, χρησιμοποίησε συνολικά επτά ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι γεννημένοι το 2001!

Παιδιά δηλαδή μικρότερης ηλικίας απ’ αυτήν που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και οι πιτσιρικάδες ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του αγώνα και έδειξαν ότι όλο το μέλλον είναι μπροστά τους! Στις τελευταίες αγωνιστικές έχουν υπάρξει ορισμένες ανακατατάξεις στα τμήματα ακαδημίας του Αστέρα, διότι ο προπονητής της πρώτης ομάδας, Σάββας Παντελίδης, παίρνει συνεχώς παιδιά από τους Κ20 και από την πλευρά του ο Γιώργος Γεωργουλόπουλος προωθεί παιδιά από τους Κ17 για το δικό του τμήμα.

Κόντρα στη Λαμία αγωνίστηκαν ως βασικοί οι Ζορμπάς, Μιχελής, Τανουσάι, Τζήμας, Μπλάτσος, ενώ ως αλλαγή χρησιμοποιήθηκαν οι Κάρδαρης, Κωτσόπουλος.

Ο προπονητής των Αρκάδων, Γιώργος Γεωργουλόπουλος, μιλώντας στο newsacademies.gr, σχολίασε:

«Έχει γίνει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός από την πρώτη ομάδα του Αστέρα, έτσι ώστε να προωθηθούν παιδιά από την ακαδημία μας. Έτσι και εμείς από την πλευρά μας στηριζόμαστε σε παιδιά μικρότερης ηλικίας και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να υλοποιήσουμε τον στόχο μας που είναι να βγάλουμε παιδιά από τα τμήματα υποδομής και να “τροφοδοτήσουμε” την πρώτη ομάδα με παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου.

Έχουμε στοχεύσει σε κάποια νεαρά παιδιά και δουλεύουμε έτσι ώστε να βελτιωθούν και να μπορέσουν να βγάλουν στο γήπεδο αυτά που περιμένουμε και έχουν δείξει ότι μπορούν.

Φυσικά και θέλουν όλα τα παιδιά κάποιο διάστημα προσαρμογής, τόσο οι παίκτες που είναι στην πρώτη ομάδα από τους Κ20, όσο και τα παιδιά που ανεβαίνουν στους Κ20 από τους Κ17. Όμως δείχνουν ότι σιγά-σιγά μπαίνουν στο κλίμα και ενσωματώνονται κανονικά στο τμήμα και φυσικά εκεί που θέλουν βοήθεια είναι στο κομμάτι της δύναμης, γιατί σε τέτοιες ηλικίες ακόμα και ο ένας χρόνος διαφορά παίζει μεγάλο ρόλο.

Τα εμπιστευόμαστε τα παιδιά και βλέπουμε ότι έχουν ταλέντο για αυτό και στηρίζουμε όλη την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα».