Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει… περάσει από το Ρέντη!

Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει… περάσει από το Ρέντη!

Η ακαδημία του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετά βήματα μπροστά και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι πολλοί από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι αυτή τη στιγμή διαπρέπουν είτε στο εξωτεριικό είτε στο πρωτάθλημα της Ελλάδας, έχουν περάσει από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη.

Το γεγονός ότι η ακαδημία των «ερυθρόλευκων» αποτελεί ένα βασικό φυτώριο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αποδεικνύεται και από τις πρόσφατες κλήσεις των προπονητών της Ελλάδας, τόσο στην πρώτη ομάδα όσο και σε αυτή των Ελπίδων.

Συγκεκριμένα, ο προπονητής της εθνικής Ελλάδας, Μίκαελ Σκίμπε, κάλεσε για τα φιλικά με Ελβετία και Αίγυπτο, συνολικά έξι ποδοσφαιριστές οι οποίοι στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στην ακαδημία του Ολυμπιακού. Και ο λόγος για τους Μπάμπη Λυκογιάννη, Παναγιώτη Ρέτσο, Κώστα Φορτούνη, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Ανδρέα Γιαννιώτη και Κώστα Μήτρογλου. Οι δύο τελευταίοι δεν είχαν παίξει αρκετά στα τμήματα υποδομής και πιο συγκεκριμένα στους Νέους, αλλά ιδιαίτερα οι Λυκογιάννης, Ρέτσος, Φορτούνης ήταν από μικροί στην ακαδημία των «ερυθρόλευκων»!

Από εκεί και πέρα, ο κόουτς των Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, συμπεριέλαβε στην αποστολή των αγώνων της elite round του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συνολικά επτά παίκτες οι οποίοι αποτελούν σπλάχνα του συλλόγου από τον Πειραιά.

Οι Κώστας Τσιμίκας, Μανώλης Σάλιακας, Δημήτρης Νικολάου, Θανάσης Ανδρούτσος, Ζήσης Καραχάλιος, Γιώργος Μανθάτης και Νίκος Βέργος, είναι οι ποδοσφαιριστές οι οποίοι αγωνίζονται πλέον επαγγελματικά και έχουν «βγει» από την ακαδημία του Ολυμπιακού!

Παίκτες οι οποίοι αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν δείξει ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των ομάδων που αγωνίζονται.