Το παράδειγμα Ξάνθης και Αστέρα Τρίπολης στην προώθηση παιδιών

Το παράδειγμα Ξάνθης και Αστέρα Τρίπολης στην προώθηση παιδιών

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΓΩΜΕΝΟΥ

Πριν λίγο καιρό ήμουν με έναν φίλο, ο οποίος την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο είχε βρεθεί στο Final 4 της Superleague K17 το οποίο είχε πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη. Μαζί του είχε, τυχαία, το χαρτί των συνθέσεων του ημιτελικού ανάμεσα στον οικοδεσπότη Αστέρα Τρίπολης και την Ξάνθη. Οι Αρκάδες ήταν αυτοί οι οποίοι είχαν προκριθεί στον τελικό της διοργάνωσης, χωρίς όμως αυτό να μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή αναφορικά με τα παρακάτω…

Ρίχνοντας έτσι μία ματιά στο χαρτί των συνθέσεων, διακρίνει κανείς ονόματα ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν γραφτεί πλέον στα περισσότερα ΜΜΕ, για τη συμμετοχή τους είτε σε αγώνες, είτε σε προπονήσεις των πρώτων ομάδων που αγωνίζονται!

Συγκεκριμένα, από τους 18 ποδοσφαιριστές του Αστέρα Τρίπολης οι οποίοι ήταν στην αποστολή του ημιτελικού, οι 10 έχουν υπογράψει από τόσο μικρή ηλικία επαγγελματικά συμβόλαια. Όχι όμως μόνο αυτό, γιατί επαγγελματικά συμβόλαια κάνουν οι περισσότερες ομάδες, αλλά τα περισσότερα παιδιά απ’ αυτά έχουν λάβει μέρος σε προπονήσεις της πρώτης ομάδας με τους Γλέζο και Αντζουλά να είναι δύο ονόματα που έχουν απασχολήσει αρκετά τον Αστέρα Τρίπολης, με την παρουσία τους στην ομάδα!

Συγκεκριμένα οι Τσιμόπουλος, Φωτόπουλος, Τσέκος, Χριστόπουλος, Αντζουλάς, Γλέζος, Τζίμας, Κανελλόπουλος, Ντίνε, Διαμαντόπουλος ήταν στην αποστολή του ημιτελικού του Final 4 και τώρα είναι ποδοσφαιριστές με επαγγελματικά συμβόλαια στον Αστέρα Τρίπολης και έχοντας παράλληλα εμπειρίες από προπονήσεις της πρώτης ομάδας!

Από την άλλη, στην Ξάνθη ο αριθμός είναι μικρότερος αλλά οι Ακρίτες έχουν κάνει άλλη εκπληκτική κίνηση.

Στη διοργάνωση τότε ήταν οι Θυμιάνης, Μελιόπουλος, Σουλεϊμάν Οκάν! Ποδοσφαιριστές τους οποίους ο περισσότερος κόσμος, του ποδοσφαίρου, γνωρίζει πλέον!

Έχουμε και λέμε, ο Μελιόπουλος είναι ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΟΣ στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης και το όνομά του έχει «παίξει» τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον ΠΑΟΚ και είναι ένα παιδί μόλις 18 ετών!

Από εκεί και πέρα, ο Σουλεϊμάν Οκάν έχει ήδη κάνει μία συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Ξάνθης και ο τρίτος της… παρέας Θυμιάνης είναι ένα παιδί 17 ετών το οποίο έχει μπει σε αποστολή της πρώτης ομάδας και μάλιστα μέσα στο Καραϊσκάκη σε ματς με τον Ολυμπιακό.

Αν αυτές οι δύο ομάδες δεν είναι τρανά παραδείγματα για την προώθηση παιδιών, τότε ποιες είναι;