«Το πιο σπουδαίο είναι ότι ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία»

«Το πιο σπουδαίο είναι ότι ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία»

Πήρε εντολή από τον Γιάννη Γκούμα και μπήκε στο παιχνίδι με τη Βουλγαρία, το 3ο νικηφόρο στον 13ο όμιλο, στο 56΄. Εκείνη τη στιγμή δε σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να πετύχει τρία γκολ, αλλά ήταν σίγουρος ότι θα βοηθήσει. Ο Αντώνης Γαϊτανίδης, μιλά για τη νίκη, την πρόκριση και την άνοδο της Εθνικής Νέων στην 1η κατηγορία της UEFA.

«Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να πετύχω τρία γκολ, ποτέ δεν έχεις στο μυαλό σου κάτι τέτοιο όταν μπαίνεις σε ένα παιχνίδι. Ωστόσο ένοιωθα καλά και όταν μου είπε ο προπονητής μου ότι θα παίξω, ήμουν βέβαιος πως μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Όχι απαραίτητα με γκολ, αλλά με οποιονδήποτε τρόπο. Ε, περίπου δέκα λεπτά μετά την είσοδό μου στο ματς ήρθε το πρώτο γκολ που ελευθέρωσε συνολικά την ομάδα και καταφέραμε να φτάσουμε στο 3-0 και να πάρουμε τη νίκη», θα πει λίγη ώρα μετά τη λήξη του αγώνα με τη Βουλγαρία στο Σλίβεν ο νεαρός επιθετικός.

«Πανηγυρίσαμε με τα παιδιά. Είμαι πολύ χαρούμενος όπως όλοι στην ομάδα για τη νίκη, το τρία στα τρία και την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία της UEFA. Ναι, αισθάνομαι πολύ καλά που συνέβαλα με τα γκολ, αλλά η προαπάθεια είναι πάντα συνολική. Το παιχνίδι πάντως μόνον εύκολο δεν ήταν. Ήταν δυνατό, ο αντίπαλος έπαιξε δυναμικά και σε συνδυασμό με τη βροχή και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο έγινε σκληρό. Χρειάστηκε πολλή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στη νίκη, που δεν ήταν τόσο άνετη όσο δείχνει το τελικό σκορ».

Όσο για τη συνέχεια, ο Αντώνης Γαϊτανίδης έδειξε αισιόδοξος, αλλά και προσγειωμένος ταυτόχρονα: «Είναι πολύ σημαντική η πρόκριση, αλλά το πιο σπουδαίο είναι ότι ανεβήκαμε στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης. Δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν αντίπαλο, ωστόσο είναι θετικό το γεγονός ότι αποφεύγουμε μερικές από τις παραδοσιακές δυνάμεις. Από κει και πέρα έχουμε διάθεση για δουλειά και θέλουμε πολύ να περάσουμε και από την επόμενη φάση. Υπάρχει χρόνος, θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί όταν έρθει η ώρα της Elite Round».