Τριετή αποβολή στον τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης

Τριετή αποβολή στον τεχνικό διευθυντή της Ξάνθης

Αυστηρή τιμωρία επιβλήθηκε στον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Κ15 της Ξάνθης, με τρία χρόνια απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα μετά τη συμπεριφορά του στο παιχνίδι με τον Άρη.

Σε μια κίνηση ανάρμοστη για το επίπεδο του πρωταθλήματος Κ15, ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Ξάνθης επιτέθηκε λεκτικά εις βάρος του διαιτητή του αγώνα απέναντι στον Άρη την Κυριακή (17/03), με το πειθαρχικό όργανο της Super League να τον καλεί σε απολογία και να τον τιμωρεί με πρόστιμο 9.400 ευρώ και απαγόρευση εισόδου για τρία χρόνια.

Αναλυτικά:

«Α/ Ξάνθη Κ15, Θ. Σαββίδης (εκπρόσωπος): «Σε συμπλήρωση της πειθαρχικής δίωξης, που ασκήθηκε εναντίον σας με την από 130/19-3-2019 κλήση μας, καλείσθε ενώπιόν μας, την Πέμπτη, 21-3-2019 και ώρα 12:00»: Για τη συμπεριφορά του κ. Θ. Σαββίδη: Επιβάλλει στην ομάδα Ξάνθη Κ15 συνολική χρηματική ποινή ποσού τριών χιλιάδων (3.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής τριών (3) αγώνων χωρίς θεατές. Επίσης επιβάλλει στον κ. Θ. Σαββίδη συνολική χρηματική ποινή ποσού εννέα χιλιάδων τετρακοσίων (9.400,00) ευρώ, ποινή απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για δύο (2) μήνες και ποινή απαγόρευσης του στο γήπεδο για τρία (3) χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες νωρίτερα ο Θ. Σαββίδης είχε απολογηθεί μέσω του σάιτ των Ακριτών:

«Θα ήθελα να ζητήσω δημόσια συγνώμη για την συμπεριφορά μου μετά το τέλος του αγώνα της Κ-15 της Xanthi FC με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Άρη, τo περασμένο Σάββατο (16/3) που έκρινε την είσοδο στο final four.

Μία προσωπική και μεμονωμένη στιγμή αντίδρασης μετά το τέλος ενός αγώνα, στον οποίο είχαμε πολλά παράπονα από τη διαιτησία, δεν μπορεί να «στιγματίσει» ή να αμαυρώσει την συνολική εικόνα μιας ομάδας και μιας Ακαδημίας, όπως η Ξάνθη.

Ένας Σύλλογος που όλα αυτά τα χρόνια διδάσκει ήθος και αξιοπρέπεια».