Τσέκαρε 200 παιδιά στην Πάτρα ο Ολυμπιακός!

Τσέκαρε 200 παιδιά στην Πάτρα ο Ολυμπιακός!

Με επιτυχία, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Οκτωβρίου το “Scouting Camp” της Ακαδημίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην Πάτρα.

Παρά τη συνεχή βροχόπτωση, 200 παιδιά γεννημένα από το 2002 έως και το 2005, αξιολογήθηκαν από το επιτελείο της Ακαδημίας στις εγκαταστάσεις της Σχολής των «ερυθρόλευκων» στην Πάτρα (Da Luz) και άφησαν άριστες εντυπώσεις.

Για την σωστή αξιολόγηση των νεαρών ποδοσφαιριστών στην πόλη της Πάτρας έμειναν για 2 ημέρες ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταϊδης, ο Διευθυντής Σχολών κ. Βασίλης Νάνος, ο επικεφαλής scouting της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Νίκος Τοπολιάτης, ο Γενικός Αρχηγός της Κ-20 κ. Αριέλ Ιμπαγάσα, ο προπονητής της Κ-16 κ. Δημήτρης Μαυρογενίδης, ο προπονητής της Κ-14 κ. Τάσος Πάντος, ο προπονητής της Κ-10 κ. Κώστας Σοφιανός και ο προπονητής τερματοφυλάκων κ. Σωκράτης Κοψαχείλης.

Στο “Scouting Camp” αξιολογήθηκαν παιδιά από ομάδες της Πάτρας, του Αγρινίου, του Αιγίου, του Πύργου, της Ναυπάκτου, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Τρίπολης και άλλων περιοχών της Πελοποννήσου. Φυσικά δοκιμάστηκαν ποδοσφαιριστές από τις Σχολές του Ολυμπιακού, στην Πάτρα, στον Πύργο και στο Αγρίνιο, ύστερα από προτάσεις των προπονητών των Σχολών μας.

Η Πάτρα έδειξε για ακόμη μια φορά ότι είναι ποδοσφαιρική πόλη και διαθέτει παιδιά με πλούσιο ταλέντο. Ένας σημαντικός αριθμός παιδιών, που αψήφησαν την βροχή και πέρασαν δοκιμαστικό, θα ενημερωθεί από τους αρμόδιους και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα περάσει την πύλη του Προπονητικού Κέντρου Ρέντη για να δοικιμαστεί εκ νέου από την Ακαδημία.

Η πρωτεύουσα της Αχαϊας ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα του Ολυμπιακού αφού όλα τα παιδιά θέλουν να ζήσουν το όνειρο. Να φορέσουν την φανέλα του Πρωταθλητή!

Μετά από το πέρας των δοκιμαστικών διεξήχθη και αγώνας μεταξύ των μικρών τμημάτων της Σχολής της Πάτρας και στο γήπεδο φάνηκε ότι ο επικεφαλής της Σχολής κ. Σπανός μαζί με τους συνεργάτες του είναι σε καλό δρόμο.

Τα μέλη της Ακαδημίας που ταξίδεψαν στην Πάτρα ευχαρίστησαν τους γονείς για την συμμετοχή των παιδιών τους. Ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να είναι δίπλα στα παιδιά της επαρχίας και το επόμενο “Scouting Camp” θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Σχολή Λαμίας, στην πρωτεύουσα του Νομού Φθιώτιδας, το διήμερο 6-7 Νοεμβρίου.

Ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Κυριάκος Καραταΐδης δήλωσε σχετικά με το “Scouting Camp” της Πάτρας: «Ο Ολυμπιακός είναι σ’ όλη την Ελλάδα και αγκαλιάζει τα νέα παιδιά. Αυτό κάνουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Βλέπουμε την δίψα που έχουν τα παιδιά της επαρχίας για να πετύχουν και να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα. Να αξιολογηθούν και να παίξουν στον Ολυμπιακό. Εδώ στην Πάτρα, παρά τον πολύ άσχημο καιρό, η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και φυσικά τα παιδιά. Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Είδαμε αρκετά αξιόλογα παιδιά εδώ στην Πάτρα και αυτό μας άρεσε ιδιαίτερα».

Ο επικεφαλής scouting της Ακαδημίας κ. Γιώργος Αμανατίδης σημείωσε από την πλευρά του: «Η Πάτρα είναι μια ποδοσφαιρική πόλη. Παρά την βροχή ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στην πρόσκληση μας. Για δυο ημέρες τα στελέχη της Ακαδημίας του Ολυμπιακού είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλά παιδιά και να εντοπίσουμε παιδιά με προοπτική. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε όλα τα παιδιά και να βοηθήσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός είναι δίπλα στην κοινωνία και αφουγκράζεται τις ανάγκες της. Γι’ αυτό είμαστε και στην Πάτρα, αύριο στη Λαμία, μετά στην Κομοτηνή, στο Ρέθυμνο και σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Πιστεύουμε στον Έλληνα ποδοσφαιριστή και θέλουμε να τον αναδείξουμε και να τον βοηθήσουμε να πετύχει».