Υπάρχει επόμενη μέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Υπάρχει επόμενη μέρα στο Ελληνικό ποδόσφαιρο;

Γράφει Ο… ΑΜΠΑΛΟΣ

Είναι ένα ερώτημα που τον τελευταίο καιρό ψιθυρίζεται από τα χείλη της σιωπηλής πλειοψηφίας των φιλάθλων. Των φιλάθλων που πιστεύουν πως όλα μπορούν να κρίνονται στα 90′ και σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα των ομάδων. Η απάντηση στα γραπτά εύκολη στην πράξη όμως δύσκολη. Κι όμως στην Τρίπολη οι Κ17 του Αστέρα και της Ξάνθης απέδειξαν πως το ποδόσφαιρο μπορεί και πρέπει να είναι ο πρωταγωνιστής και όχι οι… παρατρεχάμενοι του. Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων απέδειξαν πως όταν υπάρχει μεράκι για το τόπι, αγάπη για τη δουλειά που αυτό σου προσφέρει και θέληση για ανάπτυξη των υποδομών τότε υπάρχει μέλλον.

Μα κυρίως υπάρχει παρόν! Ίσως ο νικητής του πρώτου ημιτελικού που ήταν και ο οικοδεσπότης του Final 4 να έχει κερδίσει τα φώτα του ενδιαφέροντος, όμως αυτό που πραγματικά αντικατοπτρίζει την εικόνα της πρώτης αναμέτρησης του τουρνουά είναι πως αυτά τα παιδιά άφησαν μεγάλες υποσχέσεις για ένα ποδόσφαιρο αγωνιστικό με τέχνη και δύναμη.

Η βραδιά έκλεισε με τον δεύτερο ημιτελικό, όπου δυο βαριά ονόματα του ποδοσφαίρου μας τέθηκαν αντιμέτωποι σε έναν πρόωρο τελικό. Φυσικά και το ενδιαφέρον μεγαλύτερο, όχι γιατί πρωταγωνιστούσαν ο ΠΑΟΚ, ως τυπικά γηπεδούχος, απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά γιατί επρόκειτο για δυο κλαμπ που δουλεύουν σε βάθος τις υποδομές τους. Αυτό βέβαια ισχύει για τους «μυημένους» στον χώρο των υποδομών, γιατί για τους υπόλοιπους ήταν ο αγώνας ενάντια σε μια μόνιμη τους τελευταίους μήνες διοικητική διαμάχη.

Όμως υπήρξε και αγωνιστικό κομμάτι που ήρθε να επιβεβαιώσει πως οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων επάξια εκπροσώπησαν την φανέλα του συλλόγου τους δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ στηρίχθηκαν στη δύναμη και τις αντεπιθέσεις, ενώ οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν τις τεχνικές τους αρετές και αυτό φάνηκε όταν περνούσε ο χρόνος και πίεσαν τον ΠΑΟΚ χάνοντας μοναδικές ευκαιρίες. Αξίζουν συγχαρητήρια και στα τέσσερα κλαμπ που συμμετέχουν στο φετινό Final 4 των Κ17 τόσο για την ποιότητα της δουλειάς τους στις υποδομές, όσο και για το ήθος των παικτών τους!