«Φυσικά ελπίζουμε…»

«Φυσικά ελπίζουμε…»

Ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων, Αντώνης Νικοπολίδης, μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Αυστρία και παρά την ήττα τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ελπίδες για πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού.

Στη συνέντευξη Τύπου ο Ομοσπονδιακός προπονητής, δήλωσε: «Εκτός από το πρώτο ημίωρο, όπου η Αυστρία μας δυσκόλεψε, ελέγξαμε το παιχνίδι και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να σκοράρουμε. Ο αντίπαλος όμως κατάφερε να προηγηθεί από μια στημένη φάση. Η πρόκριση έχει γίνει πιο δύσκολη. Δεν έχει τελειώσει κάτι, μπορούμε να το ανατρέψουμε αλλά σίγουρα ο αντίπαλος έχει προβάδισμα.

Ο αντίπαλος ήταν αρκετά καλά διαβασμένος, ήξερε τα πλεονεκτήματά μας ως ομάδα, προσπάθησε να μας κλείσει. Θέλαμε με γρήγορη κυκλοφορία να περάσουμε την μπάλα στα πλάγια, δημιουργήσαμε τις ευκαιρίες αλλά δεν μπορέσαμε να πετύχουμε κάποιο γκολ. Το παιχνίδι ήταν αρκετά σκληρό και αρκετά βίαιο κάποιες στιγμές από τον αντίπαλο. Ο διαιτητής θα μπορούσε να δώσει κάποιες κάρτες πιο νωρίς. Πήγε στη δύναμη το ματς, η Αυστρία είναι μια ομάδα που παίζει με δύναμη.

Η στρατηγική μας ήταν να μην ξεκινήσουμε με καθαρόαιμο στράικερ παρά το ότι είχαμε δύο στον πάγκο. Ήταν να δοκιμάσουμε κάτι στην κίνηση, με την ταχύτητα, με την ποιότητά μας, να δημιουργήσουμε καταστάσεις. Εκεί που κερδίσαμε έδαφος και μπήκαμε στην περιοχή, βάλαμε κατά σειρά και τους δύο επιθετικούς».

Νωρίτερα στην κάμερα της ΕΡΤ3, σχολίασε: «Νομίζω το αποτέλεσμα δεν είναι δίκαιο ήταν ένα σκληρό παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είχαμε τις προϋποθέσεις να σκοράρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Από μια στατική φάση δεχθήκαμε ένα τέρμα και αυτό κάνει πιο δύσκολο το έργο μας.

Και βέβαια ελπίζουμε απλώς τώρα η αποστολή μας είναι πιο δύσκολή από πριν».