Όταν τα λόγια γίνονται πράξη από το Smartfootball

Όταν τα λόγια γίνονται πράξη από το Smartfootball

Μία ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα μεθοδολόγια έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο λόγος για το «Smartfootball»! Μία μεθοδολογία η οποία έχει έρθει από την Ισπανία και στηρίζεται περισσότερο στην ικανότητα των παιδιών να λειτουργούν με το μυαλό μέσα στο γήπεδο.

Το προηγούμενο καλοκαίρι στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το 1ο καμπ του Smartfootball στην Αθήνα, με την παρουσία Ισπανών προπονητών. Είχε προαναγγελθεί από το συγκεκριμένο καμπ πως δύο παιδιά θα επιλεχθούν από τους κόουτς και θα ταξιδέψουν στην Ισπανία να παρακολουθήσουν από κοντά μαθήματα και προπονήσεις, ενώ παράλληλα έλαβαν μέρος και φιλικά ματς!

Η World sports εκπρόσωπος τoυ «Smartfootball» σε Ελλάδα και Κύπρο, ανέλαβε όλα τα έξοδα και τη διοργάνωση του ταξιδιού. Η εμπειρία περιελάμβανε θεωρητικά μαθήματα, πρωινές προπονήσεις στο γυμναστήριο, προπονήσεις Smartfootball στο γήπεδο τις μεσημεριανές ωρες, καθώς και προπονήσεις με τοπικούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους.

Τα δύο αυτά παιδιά ήταν οι Αλέξανδρος Λαύκας, Θεοφάνης Μπακούλας, με τον πρώτο να προπονείται δύο φορές με την CF Reus Deportiu, καθώς και την Tecnifutbol CE με την οποία αγωνίστηκε και σε φιλικό αγώνα σκοράροντας 1 γκολ και έχοντας 1 ασίστ.

Ο Θεοφάνης από την πλευρά του είχε την ευκαιρία να προπονηθεί με την Cambrils UCF, με την CE Santes Creus (ακαδημία όπου έκανε τα πρώτα του βήματα ο Sergi Roberto της Barcelona), ενώ πήρε μέρος και σε φιλικό αγώνα με τη φανέλα της Cusa-La Granja.

Αμφότεροι οι ποδοσφαιριστές άφησαν άριστες εντυπώσεις με την παρουσία τους, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, αναγκάζοντας πολλούς από τους προπονητές εκεί να μιλούν με τα καλύτερα λόγια.

Η World Sports βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νεαρών αθλητών της χώρας μας, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία κάνοντας το όνομα της συνώνυμο της αθλητικής παιδείας στην Ελλάδα.