10χρονος αρχηγός σε επική ομιλία!

Τι και αν είναι μόλις 10 ετών, δικαίως έχει χριστεί αρχηγός αφού η ομιλία που έκανε πριν από αγώνα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ήταν τέτοια που θα την ζήλευαν ακόμη και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές! Ο λόγος για τον Μαξιμιλιάνο Παριέντε, ο οποίος είναι μόλις 10 ετών και φοράει το περιβραχιόνιο του τμήματος υποδομής της Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η ομάδα του μικρού αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Ροσάριο Σεντράλ και από το ματς αυτό κρινόταν ο τίτλος. Με την Νιούελς Ολντ Μπόις να παίρνει τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 0-0 και να πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Πριν από την έναρξη του αγώνα ο 10χρονος Μαξιμιλιάνο έβγαλε λόγο μαζεύοντας όλους τους συμπαίκτες του σε έναν κύκλο μέσα στο γήπεδο και τα λόγια που είπε αλλά και το πάθος που είχε, θα το ζήλευε ο καθένας.

Απολαύστε τον…

«Σήμερα έχουμε έναν τελικό. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο παλεύουμε για όσα έχουμε κάνει κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Θυμηθείτε την πρώτη ημέρα που σας είδα, στις 20 Ιανουαρίου. Θυμηθείτε εκείνη την ημέρα, όλες τις προπονήσεις, όλες τις στερήσεις.

Σήμερα είμαστε εδώ για να νικήσουμε. Σήμερα θα είμαστε πρωταθλητές.Θα πρέπει να αφήσουμε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Όταν θα έχει τελειώσει το ματς, θέλω να σας αγκαλιάσω, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, και θέλω να πω ότι δώσαμε τα πάντα για αυτή τη φανέλα, επειδή είναι η μεγαλύτερη στο Ροσάριο».