10.000 χαμόγελα σε όλη τη χώρα!

10.000 χαμόγελα σε όλη τη χώρα!

Πάνω από 10.000 άτομα ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, εθνικότητας και δεξιοτήτων έλαβαν μέρος σε 15 αναπτυξιακές και κοινωνικές δράσεις που οργάνωσε ή συμμετείχε η ΕΠΟ, σε ένα άνευ προηγουμένου άνοιγμα της Ομοσπονδίας σε όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν τέλη Αυγούστου και διήρκησαν μέχρι το πρώτο 15ήμερο του Οκτωβρίου και εντάσσονταν στο πλαίσιο του εξαετούς αναπτυξιακού πλάνου «Μπάλα Παντού» και των επιμέρους προγραμμάτων, το οποίο έχει εκπονηθεί από την Τεχνική Επιτροπή και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης.

Οι δράσεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε ο κύκλος, φιλοξενήθηκαν στον Πύργο Ηλείας, στην Καβάλα, στην Κομοτηνή, στον Πειραιά και στις Σέρρες. Οι τρεις πρώτες εντάσσονταν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Grassroots «Hello Football Friend» με τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών αναπτυξιακών ηλικιών.

Εξάλλου, η ΕΠΟ συμμετείχε στη διημερίδα γυναικείου ποδοσφαίρου που διοργανώθηκε από τη γυναικεία ομάδα του Εθνικού Πειραιώς και στην οποία παρούσα ήταν η πρώτη, παγκοσμίως, ομάδα προσφύγων Hestia FC. Επίσης, διεξήχθησαν τουρνουά ακαδημιών και φιλικός αγώνας Εθνικού-Hestia.

Τέλος, στις Σέρρες η Ομοσπονδία πήρε μέρος στην πρωτοβουλία του Πανσερραϊκού για την προώθηση της ποικιλομορφίας στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Προς αυτή την κατεύθυνση, στην μακεδονική πόλη διοργανώθηκε τουρνουά με ομάδες προσφύγων και κατοίκων της περιοχής και σεμινάρια-εργαστήρια με θέμα «Fair Play, κοινωνική ένταξη μέσω του αθλητισμού».

Όλες οι εκδηλώσεις

Hello Football Friend
Χίος-Οινούσες
Λάρισα
Αμφίκλεια
Κατερίνη
Καβάλα
Αργοστόλι
Καλαμάτα
Ορεστιάδα
Κομοτηνή
Πύργο
ΟΑΚΑ: Πανευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Same Field
Σέρρες
Αθλητικές Εγκαταστάσεις Εθνικών Ομάδων (Άγιος Κοσμάς): 1ο Πρωτάθλημα για την Ψυχική Υγεία

It’s a Woman’s Game
Πειραιάς
Ζάππειο: Δράσεις Πρόληψης και Προαγωγής της Υγείας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών Με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».